27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:59
No menu items!

Orban: Pensiile speciale au fost instituite de PSD

spot_img

Premierul Ludovic Orban, candidatul PNL București pentru Parlament, a declarat luni seară, la B1TV, că aproape toate pensiile speciale au fost instituite prin legi adoptate cu majoritate PSD și la inițiativa PSD, și că demisia lui Marcel Ciolacu din Parlament, pentru a nu mai beneficia de pensie specială, este doar „o comedie în campanie electorală”.

  • „În privința celor de la PSD, este absolut revoltător. Aproape toate pensiile speciale au fost instituite prin legi adoptate cu majoritate PSD, la inițiativa PSD. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse pe finalul legislaturii trecute, singurul partid care s-a opus și am și încercat să boicotăm cvorumul, a fost Patrtidul Național Liberal. Și la finalul legislaturii trecute domnul Dragnea, însoțit de domnul Ciolacu, au anunțat că își depun demisia să nu beneficieze de pensii speciale”, a declarat Orban.
  • „Și în legislatura trecută PSD a apelat la aceeași șmecherie. Interpretarea legii este aceea că nu trebuie să ai un mandat plin ca să beneficiezi de pensie specială. Dar eu nu înțeleg aceste comedii în campanie electorală. Să spui că nu vrei pensie specială când tu știi că beneficiezi de pensie specială. Este a doua oară când se apelează la această șmecherie. Ei își dau demisia ca să obțină în mod artificial simpatia unor oameni care nu sunt de acord cu pensiile speciale”, a mai declarat premierul Orban.

Acesta a mai transmis că singura variantă pentru rezolvarea problemei este schimbarea legii în Parlament:

  • „Important este să nu mai existe pensii speciale pentru parlamentari. Iar modalitatea concretă este modificarea legii în care să se abroge acele prevederi care instituie acest drept. Soluția pentru a pune punct este una simplă. O majoritate parlamentară care să decidă clar că se modifică legea privind statutul deputaților și senatorilor”, a mai adăugat Orban.

Liderul PNL a declarat că nu a aflat că și USR a anunțat astfel de demisii din Parlament și s-a arătat dezamăgit de acest lucru:

  • „Nu pot să cred așa ceva, despre USR. Regret sincer un astfel de gest. El nu duce la nimic”, a conchis premierul.