0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 15:01
No menu items!

Orban: Nu Guvernul dă ordine partidului

spot_img

Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut trimitere, marți, în discursul susținut la conferința de alegeri de la PNL Prahova, la modul fostul ministru al finanțelor Alexandru Nazare a fost revocat de premierul Florin Cîțu. “Decizia de revocare s-a luat împotriva voinței mele și fără consultarea PNL. Vă spun limpede: Nu Guvernul dă ordine partidului. Forurile statutare decid politica guvernului și așa trebuie să fie!”

“Vreau să-l aplaudați pe Alexandru Nazare, fostul ministru al finanțelor. Nu filiala PNL Prahova a pierdut poziția de ministru al finanțelor, PNL în ansamblul său. Și chiar și România a pierdut un ministru care și-a făcut datoria, a girat funcția cu competență și rezultate evidente”, a spus Ludovic Orban în deschiderea discursului său. 

În cadrul aceluiași discurs, Ludovic Orban a mai afirmat că „cine umileşte preşedintele Partidului Naţional Liberal, umileşte Partidul Naţional Liberal în ansamblul său şi, la urmă, îl umileşte pe fiecare dintre membrii Partidului Naţional Liberal, provocând un grav deserviciu nouă, fiecăruia dintre noi”. 

Pentru mine, a fi preşedintele Partidului Naţional Liberal înseamnă o răspundere uriaşă, o povară imensă şi o misiune pe care am înţeles să o îndeplinesc aşa cum am putut mai bine vreau să le transmit unora mai puţin obişnuiţi cu Partidul Naţional Liberal: cine umileşte preşedintele Partidului Naţional Liberal, umileşte Partidul Naţional Liberal în ansamblul său şi, la urmă, îl umileşte pe fiecare dintre membrii Partidului Naţional Liberal, provocând un grav deserviciu nouă, fiecăruia dintre noi”, a mai spus Ludovic Orban. 

El a arătat că, în calitate de partid aflat la guvernare, PNL trebuie să susţină proiectele edililor partidului și a subliniat că PNL poate câştiga, la viitoarele alegeri şi în alte localităţi, care nu au primari liberali, dar ai căror locuitori văd că localităţile conduse de PNL se dezvoltă.

Cora Dumitrescu