19.1 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 1:22

Orban, mesaj către liberalii din tabăra lui Cîțu, “prinși cu șmecherii”. “Liberalii nu sunt în postura de slugi care să voteze la comandă”

spot_img

Președintele PNL Ludovic Orban a lansat de la Cluj un mesaj către colegii săi despre care spune că i-a prins cu „șmecherii” pentru desemnarea delegaților la congres: „Renunțați înainte de a fi prea târziu”, a spus Orban care le transmite că liberalii nu sunt “slugi care să voteze la comandă”.

La prezentarea moțiunii sale în Cluj, Orban a explicat, sâmbătă, că votul unei filiale pentru o moțiune sau alta nu înseamnă că se poziționează în favoarea vreunui candidat, ci că este de acord ca autorul moțiunii să candideze.

„Delegații vor exercita în mod liber și secret votul. Nu se poate da mandat imperativ niciunui delegat care participă la congres, chiar dacă se încearcă în Colegiul Director Județean să se dea mandat imperativ. Așa ceva nu există și este interzis de statut. Instituția votului secret este o instituție fundamentală a democrației și oricine încearcă să violeze secretul votului încalcă democrația”, a spus Orban.

Apoi, Ludovic Orban a venit cu explicații: „știm foarte bine că sunt filiale unde, înainte de a fi introduși în delegație, candidații sunt chestionați dacă votează cu Cîțu sau nu. Iar dacă spun că nu votează cu Cîțu, șansa lor de a intra în delegații este foarte mică. Chiar și dacă spun că votează cu Cîțu sunt întrebați dacă acceptă să își fotografieze votul. Acum au inventat și o altă șmecherie (…), nu doar fotografie pe buletinul de vot, ci fotografie cu buletinul de vot și buletinul tău ca să se vadă că tu ești cel care ai votat și că nu este o fotografie pe WhatsApp. Vreau să le dau un mesaj colegilor mei care gândesc și propagă astfel de lucruri: renunțați înainte de a fi prea târziu!”.

Mai mult, Orban le transmite colegilor că la congres nu vor putea controla niciun vot: „dacă vă imaginați că 5.000 de delegați ai PNL vor veni și vor accepta să fie în postura de slugi care să voteze la comandă și la ordin înseamnă că nu cunoașteți Partidul Național Liberal”.

C.Dumitrescu