16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:20
No menu items!

Orban, la comemorarea victimelor Mineriadei.”Nu s-a dorit finalizarea dosarelor Mineriadei și Revoluției”

spot_img

„O mână nevăzută parcă trage sfori când e vorba de evenimente în care există vinovății la cel mai înalt nivel”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban duminică dimineața, în Piața Universității unde a participat la comemorarea victimelor Mineriadei, referindu-se la dosarele Mineriadei și Revoluției, nefinalizate nici acum, după 31 de ani.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat duminică, în Piața Universității, unde a depus o coroană pentru comemorarea victimelor Mineriadei din 13-15 iunie 1990, că dosarul privind mineriada „nu s-a dorit să fie finalizat”.

„Eu am o opinie clară: nu s-a dorit finalziarea acestor dosare. este de domeniul evidenței. Au trecut 31 de ani, dosarele sunt instrumentate, în mare parte există mărturii, există probe, există indicii clare”, a spus Ludovic Orban, prezent duminică în Piața Universității, la evenimentul de comemorare a victimelor mineriadelor.

Ludovic Orban a mai spus că în aceste dosare au fost tergiversări și tot felul de „chichițe procedurale voite”.

„E un sistem așa, o mână nevăzută care parcă trage niște sfori când e vorba de astfel de evenimente în care există vinovății la cel mai înalt nivel și vinovății care nu țin numai de o persoană, ci de oameni care au acționat în mod clar premeditat împotriva libertății, împotriva democrației, împotriva vieții și a integrității fizice a românilor”, a spus Orban.