16.3 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 2:53

Orban își acuză colegii de trădare: “După 31 de ani de politică, în loc de mulţumire, am primit şuturi în fund, cuţite în spate”

spot_img

Președintele PNL Ludovic Orban se simte trădat în propriul partid. El a spus vineri că după 31 de ani de activitate în partid în loc de mulțumire, a primit “șuturi în fund și cuțite în spate.” Orban a spus că la Congresul PNL candidează pentru un nou mandat, nu pentru el, ci pentru ca PNL “să-şi menţină vocaţia pe care a avut-o de-a lungul istoriei, să fie marele gardian şi apărător al intereselor fundamentale ale României”.

“Eu nu candidez pentru mine. Sunt după 31 de ani de activitate politică în care am dat enorm şi de multe ori în loc să primesc, măcar aşa, o mulţumire sau o mână de ajutor într-un moment greu de la cei pe care i-am ajutat de-a lungul timpului, am primit şuturi în fund, cuţite în spate şi de-a lungul timpului oameni pe care i-am tratat ca prieteni nu au mai fost prieteni. Dar eu am trecut de fiecare dată peste lucrurile respective, pentru că am încredere constantă şi de neschimbat în calitatea umană. Din cauza asta vă spun, cu mâna pe inimă, eu candidez pentru PNL şi mai ales pentru ca PNL să-şi menţină vocaţia pe care a avut-o de-a lungul istoriei, să fie marele gardian şi apărător al intereselor fundamentale ale României”, a afirmat Orban, vineri după-amiază, în Prahova, la evenimentul de prezentare a moţiunii cu care candidează pentru un nou mandat de preşedinte al PNL.

Orban a mai spus că funcţiile pe care le-a deţinut în partid au venit ca urmare a muncii, dar mai ales din încrederea pe care i-au acordat-o oamenii de-a lungul timpului.

“Eu, când m-am dus la Congres, nu am votat cu un candidat la preşedinţia partidului pentru că mă ajuta candidatul la preşedinţia partidului să intru în echipa, ghilimele, câştigătoare. Cei care mă cunosc ştiu că toate funcţiile pe care le-am obţinut nu le-am obţinut pe nicio listă, le-am obţinut doar în relaţia directă cu baza partidului, pe baza, practic, a muncii, a efortului şi a încrederii pe care am încercat să o câştig de la oameni fiind la dispoziţia lor, fiind prietenos, ascultându-i”, a mai spus Orban.

C.D.