14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 19:47

Orban închide ușa în nas UDMR, după votul dat de maghiari pentru majorarea pensiilor cu 40%

spot_img

Votul dat de UDMR amendamentului PSD pentru majorarea pensiilor cu 40% l-a înfuriat pe premierul Ludovic Orban, care a dat de înțeles că nu vrea să mai aibă de a face cu formațiunea lui Kelemen Hunor.

După ce, la o reuniune a liderilor din PPE, Orban a spus că vrea să guverneze cu UDMR, acum, șeful liberal s-a răzgândit. Vrea ca PNL să obțină la parlamentare un scor suficient de mare, astfel încât să nu mai aibă nevoie de parlamentarii maghiari.

”Este regretabil că după ce au fost alături de noi în comisia de buget-finanțe și nu au participat la această decizie au schimbat poziția și, într-un fel, au avut o contribuție la această decizie a PSD. Ne interesează să câștigăm alegerile cu un scor cât mai mare ca să nu fie nevoie de alianțe foarte ample, care să complice guvernarea României. România are nevoie, în următorii ani, nu numai 4 ani, în următorii 8 până la 10 ani, de o guvernare stabilă, coerentă, care să acționeze clar, precis, pentru o dezvoltare rapidă, pentru o creștere a veniturilor oamenilor, pentru o modernizare reală, pentru o creștere a vitezei de realizare a tuturor proiectelor în societate și economie.”, a spus Ludovic Orban.