12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 1:09

Orban îl pune la punct pe Cîțu:” Guvernul trebuie să asculte de PNL, nu trebuie să dea dispoziții partidului”

spot_img

Lupta pentru putere în PNL se întețește. Ludovic Orban l-a atacat din nou, vineri, pe premierul Florin Cîțu, declarând că Guvernul este emanația PNL și nu PNL este emanația Guvernului care trebuie să asculte forurile statutare ale partidului.

Premierul Florin Cîțu și președintele PNL, Ludovic Orban, au participat la ședința de alegeri a PNL de la Satu Mare. Cei doi nu au ratat prilejul de a se ataca reciproc.

Dacă e cineva care să fie un garant al unitatii PNL acela sunt eu, Ludovic Orban. Eu am demonstrat că pentru mine unitatea PNL a fost fundamentală. Nu mi se pare normal ca oamenii să fie schimbati din funcție de oameni din interior pentru că au o anumită opțiune politică. Guvernul este emanația PNL și nu PNL este emanația Guvernului. Guvernul trebuie să asculte de PNL, nu trebuie să dea dispozitii PNL”, a spus Orban.

El a precizat că cel care va fi ales președintele partidului trebuie să fie premier.

Un coleg mai tânăr a spus un lucru: președintele PNL trebuie să fie prim-ministru. A spus-o bine! Alții spuneau că premierul trebuie să fie președintele PNL. Eu spun că cel care este ales președintele PNL trebuie să fie premier”, a subliniat Ludovic Orban.

În schimb, Florin Cîțu l-a acuzat direct pe Orban că a pus frână intenționat reformelor promise în campania electorală pentru că ”nu-i momentul acum”.

”Lucrurile astea le-am tot promis în ultimii ani și le-am tot votat în moțiunile noastre, dar în momentul în care am ajuns la guvernare, cineva a venit și a spus: nu este momentul să facem reformă acum. Am auzit ca PNL este important, unii și-ar da viata pentru PNL. Să nu uitam de ce am intrat în politică, să îi ajutam pe oameni”, a spus Florin Cîțu.

El a menționat și reproșurile care i se aduc după ce a stat de vorbă cu primarii marilor orașe.

“Sunt criticat că ne viziteaza primarii la Guvern. Care este problema? Am invitat și primari PSD. Vreau să dezvolt România. Primarii liberali au fost uitați, au fost lăsați fără finanțare, de aceea sunt probleme acolo și oamenii caută soluții. Nu suntem PSD, când ataci membrii Guvernului semeni cu PSD”, a afirmat premierul.

                                                                                                                  Adina Silav