17.9 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 20:21

Orban este hotărât să trimită moțiunea Guvernului, dacă nu va fi cvorum în ședința Parlamentului

spot_img

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat că este decis să comunice personal Guvernului moțiunea de cenzură, în cazul în care nu va exista cvorum marți, în Birourile Permanente Reunite pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură.

”Dacă mâine nu va fi cvorum, v-o spun foarte limpede, eu nu pot să blochez o moțiune de cenzură pentru că ar însemna că eu comit un abuz în funcție, o încălcare grosolană a Constituției și a democrației în România. Dacă nu se întrunesc statutar Birourile Permanente Reunite voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură și vor demara toate termenele care sunt prevăzute odată cu comunicarea. Mă acuză pe mine unii colegi de-ai mei că eu vreau să duc la căderea Guvernului Cîțu, că eu grăbesc procedurile de moțiune de cenzură. Colegii mei, care mă acuză, au venit cu propuneri care ies în afara cadrului constituțional, în afara cadrului legal și regulamentar de care mie mi-e rușine personal”, a spus Orban, luni seară, la Realitatea Plus.

Potrivit unor surse politice, a patra ședință a Birourilor Permanente ale celor două Camere pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS-AUR va fi amânată și astăzi din lipsă de cvorum. Și asta pentru că PSD va boicota din nou ședința, iar reprezentanții PNL nu se vor retrage, dar vor vota împotriva moțiunii.

Mai mult, surse politice din PNL au declarat că sustinătorii lui Florin Cîțu sunt foarte revolați de hotărârea lui Orban, iar în cazul în care moțiunea va ajunge la Guvern, acțiunea președintelui PNL va avea repercusiuni.

                                                                                                                 Adina Silav

Ședință BPR pentru moțiunea USR PLUS – AUR – marți, a patra oară