14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:37

Orban e convins că președintele Klaus Iohannis va răspunde public la întrebări legate de scandalul dosarelor lui Cîțu

spot_img

Președintele PNL este convins că Iohannis va vorbi despre scandalurile legate de dosarele premierului din SUA și va răspunde chiar întrebărilor ziariștilor. Ludovic Orban susține că deși cei doi, Iohannis și Cîțu, s-au afișat vizibil vorbind amical la Ziua Marinei, nu înseamnă că șeful statului îl susține pe premier în cursa pentru șefia PNL.

”Faptul că au apărut într-o împrejurare publică se datorează modului în care a fost organizat evenimentul. Au primit invitații. Și eu am primit invitație, dar nu am avut cum să mă duc, am avut un alt program. Nu cred că e un semnal public.

Eu sunt convins că președintele Iohannis va face declarații publice, va răspunde la întrebări. Sunt profund afectat de ceea ce se întâmplă. PNL are 150.000 de membri, mii de primari și consilieri care își fac treaba și totul este afectat și de decizia de a se face această competiție în partid.”, a mai precizat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Orban a mai precizat că președintele, fiind la al doilea mandat, nu mai poate să candideze. Astfel că  “inclusiv președintele Iohannis trebuie să se gândească la soarta PNL, iar soarta PNL nu poate fi asta! Să fim sub asediu pentru că un reprezentant PNL nu a avut curajul să comunice public”, a mai explicat Orban în aceeași emisiune. 

M. Nedelcu