3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 10:28
No menu items!

Orban despre candidatul penal al PNL de la Olt: Nu încalcă criteriile de integritate ale partidului

spot_img

Premierul Ludovic Orban a venit cu precizări privind o parte din candidații PNL la alegerile parlamentare care au probleme cu legea, putând fi considerați „penali”, în accepțiunea lui Klaus Iohannis.

Deși cel puțin unul dintre ei este judecat penal, Orban spune că niciunul din cei vizați nu încalcă criteriile de integritate ale PNL.

„Domnul Voiculescu de la Olt nu se află în situațiile prevăzute de codul PNL, el a fost achitat de instanța de fond și acum intră iar la judecată. Alin Drăgulin e membru PNL de 20 de ani, a fost un membru activ, a construit organizații, a fost președintele Tineretului. Lista la Călărași a făcut-o după consultare cu toți primarii. În privința domnului Alexandru Popa vă spun că îl cunosc personal, e absolvent al facultății de Medicină Veterinară, are două masterate, e doctorand și e căsătorit. E unul din cei mai de succes fermier, m-am interesat, nu a existat niciun fel de cercetare sau sancțiune. Este un candidat extrem de serios”, a explicat Orban.

La începutul anului, Liviu Voiculescu a vorbit chiar despre dosarul său, în care este inculpat pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Președintele PNL Olt a reamintit că instanța de fond, respectiv Tribunalul Dolj, a pronunțat achitarea sa în acest proces, pe motiv că faptele nu au existat, dar că dosarul va fi rejudecat după ce inculpații condamnați în respectiva cauză au făcut apel. „Am avut acel proces în care am fost achitat pe motiv că faptele nu există, adică sunt nevinovat. Au fost doi, trei din acel dosar care au primit condamnări și au făcut apel, moriv pentru care dosarul a fost trimis spre rejudecare”, a spus Voiculescu.