5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 18:42
No menu items!

Orban, despre Autostrada Comarnic-Brașov: Este un proiect pentru o guvernare de patru ani

spot_img

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Brașov că, în privința tronsonului de autostradă Comarnic -Brașov, strategia Guvernului este să îl realizeze fie prin finanţare de la buget, fie prin parteneriat public-privat. O decizie în acest sens urmează să fie luată în cel mult o lună de zile, a mai spus Ludovic Orban

“Strategia este să realizăm acest tronson de autostradă, fie cu finanţare de la buget, fie prin PPP. Dacă alegem soluţia parteneriatului public-privat, nu se va ocupa domnul Ghizdeanu, că domnul Ghizeanu a plecat de la Comisia de Prognoză, nu se va ocupa nici Comisia de Prognoză care nu are niciun fel de capabilitate, dacă alegem PPP-ul, în mod evident vom alege o formă de PPP care să fie realizată în acord cu toate standardele europene în acest domeniu şi eventual cu asistenţă fie din partea BEI, BERD, Băncii Mondiale, care să ducă la un contract de parteneriat public privat într-adevăr funcţional şi care să permită realizarea cât mai rapidă a acestui tronson de autostradă. Dacă luăm decizia de a merge pe PPP, putem să luăm decizia să-l finanţăm de la bugetul de stat şi asta este posibil. În mod evident, în maxim o lună de zile vom lua decizia”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a precizat în același context tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov nu poate fi realizat într-o guvernare de tranziţie, de numai un an, ci este un obiectiv care poate fi asumat într-un mandat de patru ani.

“Trebuie să vedem exact care este situaţia legată de acest tronson Comarnic-Braşov, care, din punctul nostru de vedere, reprezintă o prioritate. Oricum, sunt convins că vom ajunge de la Bucureşti la Braşov mult mai repede cu avionul pe aeroportul realizat de Consiliul Judeţean decât pe tronsonul de autostradă, dar ne propunem ca obiectiv să realizăm şi acest tronson de autostradă, dar evident nu putem să o facem într-o guvernare de tranziţie, care are o durată de maxim un an de zile şi acest obiectiv nu poate fi asumat decât pentru un mandat de patru ani”, a afirmat Orban.