13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 11:58

Orban: Decizia care a „făcut praf coaliția” a fost luată fără să fiu consultat

spot_img

Ludovic Orban, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, îl acuză pe premierul Florin Cîţu, contracandidatul său la şefia partidului, că distruge orice şansă de împăcare cu USR PLUS. Și asta, pentru un motiv pe care el nici acum nu-l înțelege.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat sâmbătă, în județul Hunedoara, unde a participat la prezentarea Moțiunii „PNL – Forța Dreptei” în Comitetul Director Județean al PNL, că nu înțelege care este motivul declanșării acestei crize guvernamentale.

„Am intrat într-o criză, nu-i văd motivația, nu-i văd mobilul. La Guvern, în momentul de față se pregătesc hotărâri de guvern pentru demiterea tututor prefecților și suprefecților USR PLUS. Florin Cîțu, înainte de întâlnirea de la coaliție, în declarația de presă, a spus că informează cancelariile occidentale că USR PLUS va face moțiune de cenzură cu AUR. Chiar vrem să nu mai avem nicio șansă să reconstruim singura formulă politică care poate genera o majoritate parlamentară care să dea un Guvern decent?”, a spus Ludovic Orban.

Conform acestuia, decizia care a „făcut praf coaliția” a fost luată fără să fie consultat.

„În 1 septembrie a fost rupt în două efectiv grupul parlamentar, lipsit complet de reprezentare de cei care mă susțin pe mine, președintele PNL, în competiția electorală. S-a făcut praf și coaliția, cu o decizie care a fost luată fără acordul meu și fără consultarea mea”, a precizat președintele PNL.

                                                                                                                    Adina Silav