27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:57
No menu items!

Orban cântă aria congresului pe o singură voce. Nici dirijorul nu-l ascultă

spot_img

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că alegerile interne pentru șefia partidului ar putea avea loc mai repede, poate chiar peste câteva luni, explicând că totul depinde de situaţia epidemiologică, deoarece liderii partidului nu vor să voteze online, ci vor să fie prezenți la întâlnirile programate.

Prezent la o emisiune de televiziune, Orban nu a vrut să spună clar dacă vrea congresul PNL mai repede, în cel mult două luni, sau organizarea acestor alegeri interne să fie amânată până spre toamnă, așa cum s-au exprimat alți lideri ai partidului.

De altfel, el a făcut referire la informațiile apărute, dar tot nu a vrut să dea un termen mai clar.

Pe un site de ştiri a apărut că eu vreau congres mai repede şi Florin Cîţu vrea congres mai încolo, spunând de faptul că e o dispută, că ar vrea şi Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL. E un proces amplu, cel mai probabil, în funcţie de cum evoluează pandemia şi campania de vaccinare, când se vor reduce restricţiile, vom începe procedurile. Ele durează, pentru că, de exemplu, o să fie o perioadă de adunări generale în organizaţiile locale, care va fi cam de două luni, apoi alte două luni cât durează conferinţele judeţene şi apoi are loc congresul.”, a spus Ludovic Orban la B1 TV.

Surse politice au declarat, în ultimele zile, că deși nu s-au anunțat public contracandidați pentru președintele actual al PNL, Ludovic Orban, există mulți lideri care ar dori ca la șefia partidului să candideze premierul Florin Cîțu sau unul dintre contestatarii lui Orban, Emil Boc sau Robert Sighiartău. Membrii partidului sunt extrem de nemulțumiți de negocierile făcute de Orban pentru formarea guvernului PNL-USR PLUS – UDMR și vor mai mult timp pentru a-și consolida pozițiile. De altfel, există voci care susțin că inclusiv președintele Iohannis ar dori ca alegerile interne să aibă loc în toamnă, principala sa nemulțumire fiind legată de scorul obținut de PNL la alegerile parlamentare, mai mic decât cel al PSD.