17.9 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 19:44

Ludovic Orban, apel către Florin Cîțu: “Nu putem să aruncăm coaliția în aer”. Cîțu era în ședința BPN fără Orban

spot_img

Președintele PNL Ludovic Orban a lansat un apel “apăsat” către toți factorii implicați în criza politică din coaliția de guvernare. Orban a cerut maturitate și responsabilitate și a spus: “Nu putem, din motive conjuncturale să aruncăm coaliția în aer”.

“Suntem azi într-o situatie politica din care nu are nimeni de câștigat. Nici premierul Cîțu nici USR PLUS si nicio alta fomatiune politică.

Obiectivul meu este acela de a garanta functionarea coalitiei. Nu putem guverna fără ca fiecare dintre formatiunile politice care au semnat acordul de coalitie sa își sustină acordul de guvernare. Orice plecare a unei formatiuni politice poate duce la pierderea majoritatii parlamentare si la a duce Romania la cheremul PSD.

De 31 de ani am luptat impotriva tuturor formațiunilor politice care au tinut România pe loc.

Fac un apel apăsat, în primul rând pentru premierul Cîțu, să înțeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune maturitate, echilibru, dialog, respect față de partenerii de guvernare, dar în primul rând responsabilitate fata de cetățean.

Nu putem, din motive conjuncturale, să aruncăm coaliția în aer. 

NU pot să cred ca măcar una dintre formatiunile politice din coaliție ar putea să se gândească măcar o secundă că s-ar putea bizui pe PSD”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban. 

În timpul declarației de presă a lui Orban, Florin Cîțu era în ședința BPN al PNL, convocat fără ca președintele partidului să fie anunțat. Conform unor surse politice, premierul le-a spus celor 65 de membri care participă online la BPN că l-a sunat pe Orban în această dimineață și l-a rugat să îl sprijine.

Cora Dumitrescu