0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:56
No menu items!

Oradea: o femeie diagnosticată cu gripă porcină (AH1N1) a murit

spot_img

O femeie de 57 de ani din Oradea, diagnosticată cu gripă porcină (AH1N1), a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal, femeia fiind internată săptămâna trecută, după ce s-a întors dintr-o excursie în Ungaria.

Femeia a fost internată la Spitalul Municipal din Oradea săptămâna trecută, ea prezentându-se la Secţia de Boli Infecţioase a unităţii medicale cu tuse, febră, dureri puternice de cap, muşchi şi articulaţii.

Potrivit medicilor, femeii i-au fost recoltate probe de sânge, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, acesta confirmând că este vorba despre gripă de tip AH1N1.

Pacienta a fost izolată, iar în ultimele zile starea ei de sănătate s-a agravat, iar în noaptea de marţi spre miercuri a încetat din viață la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal.

Este vorba despre o femeie decedată, nevaccinată, toate informaţiile vor fi publicate mâine (joi – n.r.), pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Spitalul a urmat toate protocoalele, pacienta era izolată. S-au făcut toate demersurile necesare.

Daniela Rahotă

director, Direcţia de Sănătate Publică Bihor

Daniela Rahotă a precizat că acesta este primul caz de deces în urma contractării virusului de tip AH1N1 din judeţul Bihor şi al treilea înregistrat, de la începutul anului 2014, la nivel naţional.

R.D.