7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 22:17

Oracle România, a patra reprezentanță la nivel global. Cine spune asta

spot_img

Șefa uneia dintre cele mai mari multinaționale din industria calculatoarelor a validat luni, la Bucrești, experiența românilor în domeniul IT&C

China vrea să ancheteze Oracle şi IBM, pe fondul scandalului de spionaj declanşat de Snowden

Şeful statului a primit-o, luni, la Cotroceni, pe Preşedinta companiei Oracle, Safra Catz, a afirmat în cadrul unei întâlniri cu șeful statului că reprezentanţa din România a ajuns să fie a patra cea mai importantă a companiei la nivel global şi a doua din Europa. Catz l-a adus la întâlnirea cu Traian Băsescu și pe tatăl ei, originar din Huşi.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, șefa Oracle i-a mulţumit preşedintelui Băsescu pentru suportul pe care l-a acordat companiei de la intrarea pe piaţa românească, dar şi pentru faptul că afacerea a pornit de la invitaţia de a investi în dezvoltarea centrului operaţional din România, pe care preşedintele i-a adresat-o în 2005, în timpul vizitei oficiale pe care a făcut-o în SUA.

safra catz, basescu

“Preşedinta companiei Oracle, doamna Safra Catz, a vorbit şi despre faptul că reprezentanţa Oracle în România a ajuns să fie a patra cea mai importantă reprezentanţă a companiei la nivel global şi a doua din Europa, după cea din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, se arată în comunicat.

De asemenea, Catz “a menţionat, în timpul discuţiilor, şi succesul de care se bucură programele educaţionale derulate de Oracle în România, numai anul trecut la cursurile de specializare în domeniul IT participând în jur de 100.000 de tineri şi peste 2.000 de profesori de liceu”.

Potrivit imaginilor oferite de Preşedinţie, la începutul întâlnirii Safra Catz i l-a prezentat preşedintelui Băsescu pe pe tatăl ei. “L-am adus pe tatăl meu”, a spus Safra Catz, iar şeful statului a afirmat că acesta este român.

C.C.