3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:59
No menu items!

ORA DE SPORT: SPINNINGUL, un cardio la nivel intens

spot_img

Spinningul nu este doar un antrenament pentru picioare, ci mai degrabă este un antrenament cardio prin care se ard un număr mare de calorii

 images (6)

 

Cum vremea de afară nu îți mai permite să alergi în parc, iar exercițiile cardio pe bandă sau bicicletă, în sălile de fitness sunt cam plictisitoare, spinningul ar putea fi varianta potrivită.

Este un excelent antrenament cardio, foarte distractiv, prin care îți poți recăpăta energía, modelându-ți întregul corp. Dar atenție, acest tip de antrenament nu este recomandat tuturor; cei care suferă de afecțiuni ale inimii sau au rezistență scăzută la efort ar fi indicat să nu se încumete să participe la un astfel de antrenament. De asemenea, nu trebuie practicat zilnic, fiind recomandat să îl asociezi cu alte sporturi.

Spinningul se practică pe biciclete staționare numite spinners, care sunt prevăzute cu setări speciale pe care le poți regla astfel încât să simulezi sprinturi sau mersul pe bicicletă pe diferite tipuri de teren. Se poate regla și cronometrul de rezistență, pentru a modifica gradul de dificultate prin intensitatea exercițiului.

Spinningul nu este doar un antrenament pentru picioare, deși este partea cea mai intens solicitată, mai degrabă este un antrenament cardio prin care se ard un număr mare de calorii (400-500 calorii), crescând rezistența musculaturii. Este un exercițiu executat în grupuri de 15-20 participanți, unde un rol foarte important îl au antrenorii. Aceștia sunt cei care stabilesc gradul de dificulate prin intensitatea executării, te ajută să menții ritmul și să ții pasul cu întregul grup. Un astfel de antrenament durează 30-40 minute, timp în care nu este recomandat să te oprești din pedalat, este bine să dai tot ce poți, iar când nu mai poți, să te menții în ritmul tău personal.

Exercițiile executate pe bicicletă sunt diferite în funcție de instructori, însă pedalarea este una susținută și agresivă. Pentru a-ți lucra toate grupele de mușchi, se vor executa exerciții în care te vei ridica de pe șa, sprijinindu-te pe ghidon.

Printre beneficiile acestui tip de antrenament aș putea menționa următoarele:

Te ajută să slăbești printr-un consum ridicat de calorii (400 – 500 /oră)

Te ajută să elimini toxinele. Vei transpira foarte mult, ceea ce duce la eliminarea toxinelor. Dar atenție, nu uita de sticla cu apă; hidratarea este foarte importantă atât în timpul cât și după antrenament, pentru a nu se crea dezechilibre prin pierderea de săruri și minerale eliminate prin transpirație.

Are un efect pozitiv asupra plămânilor, dar și a întregului sistem cardio-circulator. Prin antrenamente repetate, mușchiul cardiac este puternic stimulat, iar inima se întărește, crește debitul cardiac, iar vasele sanguine devin mai elastice. Crește și ventilația pulmonară.

Întărește gambele și fesierii și foarte important, ajută la combaterea celulitei prin efectul pozitiv asupra circulației.

Elimină stresul, îmbunătățind starea de spirit, deoarece crește producția de endorfine, hormoni care ajută la combaterea stării de anxietate și depresie.

Dacă întâlnești un astfel de antrenament la sala pe care o frecventezi, merită să încerci. S-ar putea să-ți placă foarte mult și să devină antrenamentul cardio din programul tău de bobybuilding.

 Până data viitoare fiți always fit and ready for fitness!