6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 2:33

ORA DE SPORT: Păstrează-ți silueta de sărbători

spot_img

Iată câteva sfaturi de care puteţi ţine cont în această perioadă, pentru a vă ţine la distanţă de kilograme în plus

ora_sport

Se apropie Crăciunul şi trebuie să fim pregătiţi să facem faţă “dezmăţului” culinar din această perioadă. Înconjuraţi de bunătăţi care mai de care mai apetisante, vom fi tentaţi să lăsăm garda jos şi să ne umplem farfuriile şi paharele de mai multe ori.

Nu cred că este indicat să ţinem o dietă acum sau să evităm preparatele tradiţionale cu care am crescut de mici, dar putem avea grijă la cantitate, la ora propice pentru o masă copioasă şi, nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm să facem mişcare.

Iată câteva sfaturi de care puteţi ţine cont în această perioadă, pentru a vă ţine la distanţă de kilograme în plus.

Dimineaţa, pe stomacul gol, beţi un pahar de apă la temperatura camerei, în care stoarceţi o jumătate de lămâie. Are efect alcalinizant, contracarând aciditatea produsă de mare parte dintre alimentele grele consumate în această perioadă. De asemenea, are proprietatea de a curăţa ficatul care este destul de solicitat şi conţine multă vitamina C, ţinându-vă departe de răceli.

Nu săriţi peste micul dejun. Chiar dacă nu simţiţi că vă este foame când vă treziţi, încercaţi un smoothi  verde cu seminţe (la alegere), un iaurt simplu în care puneţi tărâte de ovăz şi seminţe. Vă asigură necesarul de energie în prima parte a zilei, fara ca organismul să depună un efort mare pentru digestie.

Obligatoriu trebuie să aveţi grijă să vă hidrataţi. Acest sfat este general valabil pentru fiecare zi, dar mai ales în această perioadă în care mesele copioase cu grăsimi, carbohidraţi, zahăr, alcool sunt foarte greu de evitat.  Pentru ca hidratarea să se facă corespunzător, beţi 1,5 litri– 2 litri de apă zilnic, chiar dacă nu vă este sete – înghiţituri mici la anumite intervale de timp pentru a nu fi eliminată prea repede din organism .

Cele mai gustoase sarmale sunt cele servite de Crăciun! Dar sfatul meu este să mâncaţi 2-3 sarmale la o porţie şi ideal ar fi să fie consumate până la ora 16.00. Trebuie reţinut faptul că orezul fiert prea mult, la care se mai adaugă carne şi grăsime se vor digera în aproximativ 7 ore. Este bine să “scăpaţi” de ele pâna la ora 22.00.

Mişcarea însă este ingredientul principal în menţinerea siluetei în această perioadă plină de “capcane” culinare. Chiar dacă sălile de sport sunt în marea lor majoritate închise în această perioadă, nu înseamnă că trebuie să faceţi pauză. Mişcarea înseamnă o alergare uşoară în parc dimineaţa, dacă vremea  este de partea voastră; o plimbare după masă ori seara ; chiar şi gătitul şi curăţenia prin casă sunt incluse în categoria mişcare.

Concluzia? Puteţi savura toate bunătăţile, Crăciunul nu este decât o dată în an, puteţi ciocni un pahar de vin cu cei dragi, dar aveţi grijă să nu exageraţi pentru c[ este foarte uşor să adăugaţi kilograme, dar este greu să scăpaţi de ele în mod sănătos.

SĂRBĂTORI FERICITE! Şi nu uitaţi să fiţi ALWAYS FIT AND READY FOR FITNESS!