3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 9:40

ORA DE SPORT: Flotările, element de bază în antrenamentul de fitness. VIDEO

spot_img

Unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru creșterea capacităților fizice, flotările sunt parte integrantă a programelor de pregătire fizică, indiferent ca este vorba despre US ARMY sau AIR FORCE

flotari

Element de bază în antrenamentul de fitness, pentru ambele sexe, FLOTĂRILE sunt un tip de exerciții fizice care constau în mișcări ritmice de gimnastică, prin care corpul, întins aproape de pământ, este ridicat și coborât prin extensia și îndoirea brațelor aflate cu palmele  pe sol. Spatele, fesierii și abdomenul se mențin încordate pe toată durata executării.

Cum se execută corect?

Poziția inițială: corpul întins în linie dreaptă, în sprijin pe degetele de la picioare și pe palmele cu degetele desfăcute, cu brațele în extensie completă și capul în prelungirea corpului.

Coborârea: se execută prin îndoirea brațelor, până când pieptul atinge solul sau ajunge la câțiva centimetri de acesta.

Revenirea: se execută prin împingere în brațe, până când coatele devin complet întinse.

Unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru creșterea capacitătilor fizice, flotările sunt parte integrantă a programelor de pregătire fizică, indiferent că este vorba despre US ARMY,AIR FORCE, MARINES, etc.

Partea bună este că pot fi executate oriunde, nefiind nevoie de vreun echipament special. Când se ajunge în momentul în care nu mai sunt înregistrate progrese, este nevoie de o schimbare în executare. Fie se modifică distanța dintre  palme sau picioare pe podea, fie se apelează la discuri pentru a da forță exercițiului, fie se execută pe băncuță din înclinat sau cu “boss-ul”.

Toate grupele musculare sunt implicate în executarea flotărilor. Dar, în funcție de distanța dintre palme pe podea sau de accesoriile de fitness folosite, se poate pune accent mai mult pe o anumită grupă musculară.

În clipul de mai jos sunt prezentate trei tipuri de flotări pentru pectorali în prima parte, apoi pentru triceps și, în fina, este vizat deltoidul anterior.

Până data viitoare, nu uitați să fiți ALWAYS FIT AND READY FOR FITNESS!