14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 19:39
No menu items!

ORA DE SPORT: Exerciții pentru un ABDOMEN plat – VIDEO

spot_img

Un abdomen bine lucrat prin exerciții susține poziția verticală corectă a corpului

 abdomen

Abdomenul plat nu ține numai de estetic, ci este și benefic pentru sănătate. Conform unui studiu realizat de către cercetătorii francezi, grăsimea depusă pe abdomen afectează diafragma, din această cauză plămânii pot scădea în volum, fiind afectată funcția respiratorie.

Totodată, se știe că obezitatea abdominală este asociată cu riscul apariției diabetului, hipertensiunii și a bolilor de inimă.

Un abdomen bine lucrat prin exerciții susține poziția verticală corectă a corpului, diminuând riscul apariției durerilor de spate și a unei posturi corporale incorecte.

Grăsimea depusă în zona abdominală nu se “topește” doar efectuând exerciții pentru aceasta zonă. Este nevoie de un program care să combine o dietă hrănitoare dar săracă din punct de vedere caloric (specialiștii nutriționiști recomandă un minim de 1200 calorii pe zi pentru femei și 1600 calorii pentru bărbați atunci când se urmărește pierderea în greutate, valoarea variind în funcție și de activitatea zilnică a fiecăruia), un program de exerciții pentru această grupă care să tonifice mușchii abdominali, combinat cu un program cardio în care intensitatea să primeze, în detrimentul duratei (cu alte cuvinte, executarea unor exerciții cardio la o intensitate ridicată, urmate de intervale cu intensitate moderată, pauză scurtă: de ex. alergatul pe bandă sprint 3 minute, urmat de alergat moderat 2 minute, mers pe plan înclinat 1 minut, apoi seria se repetă de 4 ori), încheiat cu exerciții de tip plank (între 30-60 secunde pentru fiecare tip de exercițiu plank).

O atenție deosebită trebuie acordată și hidratării (6-8 pahare de apă plată pe zi), care are rol esențial în funcționarea normală a organismului și la evitarea apariției constipației pentru a avea un abdomen plat și atrăgător.

Iată un exemplu de exerciții pentru abdomen de 8 minute pe care îl poți efectua fie acasă, fie la sală.

Combinând toate acestea într-un mod particular pentru fiecare, în funcție de obiectiv și de reacția organismului la tipul de antrenament și dietă, rezultatele nu se vor lăsa așteptate. Nu uitați să fiți always fit and ready for fitness!

R.M.