17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:15

ORA DE SPORT: Ce este BOSU

spot_img

Folosind BOSU se lucrează toate grupele musculare, exercițiile de grup executându-se pe muzică ritmată

poza principala

BOSU, acronim de la “Both Sides Up” , este un instrument de fitness ce poate fi folosit atât ca platformă, cât și sub formă de cupolă, în antrenamentele de grup, dar și pentru antrenamentele individuale.

Exercițiile cu BOSU au la bază mișcările clasice de aerobic, dar care se execută pe o sferă de 65 cm, ajutându-vă să vă testați și să vă îmbunătătiți prin antrenament echilibrul corporal, astfel încât să fiți mai conştienti de mişcările pe care le faceți. Este știut că exercițiile care solicită menținerea echilibrului fizic ajută la tonifierea musculaturii. BOSU este recomandat tuturor categoriilor de persoane indiferent de vârstă și nu necesită un echipament sportiv special. Poate fi folosit pentru antrenamente cardio, de forţă, de flexibilitate, de tonifiere sau de întărire a mijlocului.

Există trei tipuri de antrenament:

-cardiovascular;
– pentru echilibru;
– pentru controlul poziției;

Folosind BOSU se lucrează toate grupele musculare, exercițiile de grup executându-se pe muzică ritmată, ceea ce face ca antrenamentul să fie și unul distractiv. Ca orice antrenament, se începe prin câteva exerciții de încălzire, urmate de antrenamentul propriu-zis. Mai jos găsiți o galerie foto cu exerciții cu BOSU pe care le puteți executa singuri în sala de sport. Pentru un antrenament mai eficient se pot folosi și gantere, astfel exercițiile sunt mai dificile, dar și rezultatele vor fi pe măsură. Deși la început pare difícil să lucrezi pe o suprafață a cărei stabilitate necesită concentrare, după câteva antrenamente va fi mult mai ușor să-ți menții echilibrul și să lucrezi în același timp grupele musculare fie la liber, fie cu gantere.

Beneficii:
– ajută la îmbunătățirea tonusului muscular;

– ajută la recuperarea fizică după anumite accidente;

– întărește mușchiul cardiac;

– se lucrează întreaga musculatură a corpului;

– reduce stresul și diminuează depresia;

– dezvoltarea echilibrului, forţei şi a stabilităţii;

– întăreşte mijlocul.

Fie că este BOSU, aerobic, kangoo jump, sau orice altă activitate fizică, dacă există perseverență, un control al alimentației care să furnizeze organismului toți nutrienții de care are nevoie pentru o bună funcționare și o atitudine pozitivă în general, vei obține rezultatele dorite (kg minus, masă musculară tonifiată sau bine dezvoltată, energie și bună dispoziție).

Până data viitoare nu uitați să fiți always fit and ready for fitness!