12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 21:41

ORA DE SPORT: Abdomene pe mingea de fitness

spot_img

Este un mit fals cum că abdominalele îți ard grăsimea de pe abdomen

foto principal

Spre deosebire de restul grupelor musculare, definirea abdomenului este puțin mai “pretențioasă”, în sensul că, în cazul lui, o atenție deosebită trebuie acordată alimentației (alimentația contează în proporție de 80%, restul de 20% înseamnă antrenament).

Este un mit fals cum că abdominalele îți ard grăsimea de pe abdomen. Poți executa un număr mare de repetări și exerciții pentru abdomen și nu vei obține pătrățelele mult dorite pentru că nu vei scăpa de stratul adipos de deasupra lor. Toți avem acele pătrățele, dar sunt ascunse sub grăsime, de cele mai multe ori inestetică, pe care nu ne-o dorim și care ne afectează sănătatea. Important este să scăpăm de grăsimea depusă pe abdomen și acest lucru este posibil printr-o alimentație controlată și efectuarea unor exerciții, punându-se accentul pe eficiența lor și nu neapărat pe durată sau număr.

Nu este neapărat obligatoriu să mergeți la sala de fitness pentru un antrenament al mușchilor abdominali. Această grupă musculară poate fi “lucrată” acasă, începând din bucătărie și terminând în sufragerie pe salteluță. Nu am greșit când am afirmat că se începe acasă din bucătărie. Alimentației trebuie să-i acordăm o atenție deosebită pentru a obține o siluetă mult dorită. Elementele de bază ale unei alimentații sănătoase cred că sunt cunoscute de marea majoritate: fără prăjeli, fără grăsimi nesănătoase, fără fast food, mai multe legume crude, fructe maxim 5 porții pe zi (o porție însemnând un fruct), nu “săriți” peste micul dejun și mesele principale ale zilei, evitați să vi se facă foame între mesele principale prin gustări (o gustare poate să însemne un fruct, un pumn de semințe crude- migdale, caju, nucă etc. ).

Dacă ai decis să îți modelezi abdomenul acasă ai mai multe tipuri de exerciții, fie simple fie folosind diverse accesorii. Un astfel de accesoriu, cu bune rezultate este mingea de fitness. Achiziționarea ei este accesibilă tuturor buzunarelor, prețul variind de la 20-30 ron la 100 ron în funcție de magazin. De ce este eficientă? Pentru că instabilitatea unei mingi îţi forţează corpul să folosească mai mulţi muşchi pentru menţinerea echilibrului. De obicei, cu mingea de fitness se lucrează în special muşchii abdomenului şi ai spatelui. În plus, ea te ajută să-ţi dezvolţi echilibrul. Ea este utilă și pentru cei care suferă de dureri de spate și reprezintă o cale amuzantă de a face un pic de sport zilnic. Tonifierea corpului și în special a mușchilor abdominali se poate transforma într-o joacă de copii folosind mingea de fitness, singura problemă va fi să rămâneți în echilibru pe minge.

Mai jos aveți o galerie foto cu exerciții folosind acest accesoriu, din care va puteți inspira în alcătuirea unui antrenament acasă. Dacă aveți grijă la alimentație și faceți aceste exercitii de trei ori pe săptămână veți observa că rezultatele nu se lasă așteptate. Tot ceea ce contează este perseverența și răbdarea. Sportul nu se face pe episoade, ci trebuie inclus în modul de viață al fiecăruia pentru a te menține sănătos și plin de energie.

Până data viitoare nu uitați să fiți always fit and ready for fitness!