8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 1:49

ORA DE SPORT: 5 motive ca să faci sport

spot_img

30 de minute de mișcare pe zi îți pot prelungi viața

 ora de sport

„Pentru o viață sănătoasă faceți mișcare, cel puțin 30 de minute, în fiecare zi”, este sloganul pe care îl auzim în fiecare pauză publicitară de la televizor. Vom încerca să aflăm cât adevăr se găsește în această afirmație la Ora de sport.

Trăim într-o lume în care sedentarismul devine o problemă care ne afectează pe toți. Petrecem multe ore la birou în fața calculatoarelor adoptând o poziție de cele mai multe ori incorectă pe scaun, care în timp se reflectă negativ asupra sănătății noastre, avem parte de prea puține momente de relaxare în mijlocul naturii, suntem „bombardați” de probleme, iar stresul face parte din cotidian. În astfel de condiții este dificil să îți păstrezi o sănătate „de fier”, iar una dintre modalitățile aflate la îndemâna oricui prin care te poți menține sănătos și activ este păstrarea rutinei de 30 minute de mișcare zilnică.

Sunt multe motive pentru care ar trebui să faci mișcare zilnic, iată aici 5 dintre ele:

Exercițiile fizice te feresc de boli

Făcând sport zilnic, sistemul nostru imunitar se va îmbunătăți și putem preveni astfel, boli precum cele de inimă, diabetul zaharat, osteoporoza.

Sportul are efect anti stres și îți sporește inteligența

În timpul unui antrenament intensiv, creierul secretă endorfine, care ne oferă o stare de fericire și de bine. Cu alte cuvinte, te eliberezi de energia negativă acumulată în mod inevitabil în decursul unei zile. Sportul îmbunătățește funcțiile creierulul, deoarece ajută la transportul substanțelor necesare acestuia și, astfel, conexiunile nervoase sunt mai sănătoase, deci, performanțele intelectuale cresc.

Sportul îți dă energie

Deși în urma efortului fizic pierdem multă energie, în același timp căpătăm și mai multă datorită fluxului crescut al circulației sangvine către organe. Din acest motiv obținem rezistență fizică în urma mișcării.

Sportul ne permite să socializăm

În orice tip de mișcare vom găsi șansa de a socializa. Se știe deja că fotbalul, baschetul, handbalul, voleiul și nu numai, sunt sporturi de echipă. Asta implică, din start, socializarea. Putem socializa la orele de aerobic, kangoo jump etc. cu ceilalți cursanți și de ce nu, se pot crea legături cu alte persoane.

E ușor să găsești 30 minute pentru mișcare

Programul sălilor de fitness este destul de flexibil astfel încât să îți poți găsi o oră la care să vii să faci mișcare. De obicei, sălile sunt deschise între orele 07:00 și 24:00, sau au progam non-stop. Dacă totuși nu reușești să ajungi la o sală de sport, poți face mișcare și acasă sau în parc, fiind la fel de benefic pentru organism.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să includem în rutina noastră zilnică și puțin sport.

R.M.