15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 2:17

Opt suspecţi de trafic de droguri din Argeș au fost arestaţi

spot_img

Constantin Dragotoniu

Opt suspecți de trafic de droguri de risc din județul Argeș au fost arestați preventiv, miercuri, pentru 29 de zile, decizia Tribunalului Argeș nefiind definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Cei opt suspecţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 26 de ani, au fost introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Suspecții de trafic de droguri de risc din județul Argeș au fost audiați, marți, de către procurorii DIICOT Pitești, alături de 52 de consumatori, în urma mai multor percheziții făcute la locuințele acestora din Argeș, unde au fost găsite 400 de grame de canabis și peste 600 de pliculețe de etnobotanice.

Potrivit anchetatorilor, audierea celor 60 de persoane, s-a încheiat marți seară, iar între cei 52 de consumatori de canabis și etnobotanice erau mulți elevi de clasele a XI-a și a XII-a din licee din orașele Pitești și Mioveni, dar și un angajat al Poliției militare din Predeal.

În cazul unui alt bărbat cercetat penal în acest caz pentru trafic de droguri de risc, care se sustrage cercetărilor fiind plecat în străinatate, va fi emis un mandat european de arestare în lipsă.

Au fost descoperite la locuinţele liderilor şi membrilor grupării şapte laptopuri, în valoare de 11.000 de lei, 400 de grame de canabis – masă vegetală vrac, 610 pliculeţe cu etnobotanice, patru cântare electronice, 15 telefoane mobile, un hard-disk, 17 CD-uri şi un ghiveci cu trei plante de canabis.

D.M.