-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 20:40
No menu items!

Opt români, prinși cu contracte de muncă false. Au încercat să scape de carantină la întoarcerea în țară

spot_img

Opt români au încercat să scape de carantină la întoarcerea în țară și au prezentat la frontieră contracte de muncă false.

Potrivit Poliției de Frontieră, cei opt români s-au prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai, din județul Bihor, pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, călătorind în două autoturisme înmatriculate în România.

Pe lângă documentele de călătorie, aceștia au prezentat, pentru exceptarea de la măsura carantinării, contracte simplificate de muncă emise de un angajator din Ungaria, specifice lucrătorilor transfrontalieri.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a constatat însă că documentele sunt false. Persoanele respective se întorceau din Danemarca, neavând calitatea de lucrător transfrontalier.

Polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

                                                                                                                    Adina Silav