2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:31
No menu items!

Opt români au murit într-un accident de microbuz în Spania. UP DATE Victimele erau din județul Timiș

spot_img

Opt români și-au pierdut viața într-un accident rutier petrecut în Spania, lângă Alicante.

foto: dcnews.ro
foto: dcnews.ro

UP DATE.

Potrivit poliției spaniole, microbuzul a fost închiriat de un cetățean român, în Valencia. Acesta nu se afla în autovehicul în momentul accidentului.

Patru dintre persoanele decedate făceau parte din aceeași familie. Este vorba despre doi bărbați, trei femei, un adolescent și doi copii cu vârste de 6 și 9 ani, potrivit informațiilor disponibile până în acest moment.

Ministerul de Externe este în contact cu autoritățile spaniole, iar IGPR a anunțat familia victimelor, care lucrau în Spania dar erau din județul Timiș.

Consulatul de la Castellon cunoaște situația privind accidentul survenit în cursul serii pe autostrada AP-7m în apropiere de localitatea Granja de Rocamora, provincia Alicante, fiind declanșată procedura de cooperare cu autoritățile spaniole în vederea obținerii de informații cu privire la producerea accidentului cât și date despre cetățenia persoanelor implicate în accident. Reprezentanții Consulatului României de la Castellon de la Plana s-au deplasat la locul accidentului și se află în contact permanent cu atoritățile competente spaniole. Biroul atașatului de afaceri interne al României la Madrid se află în contact cu atoritățile polițienești spaniole în vederea identificării persoanelor implicate în acest accident rutier.

comunicat MAE

Românii se aflau într-un microbuz care s-a răsturnat pe o autostradă și a luat foc, relatează presa spaniolă.

Accidentul a avut loc pe autostrada A7, în apropiere de localitatea Albatera, lângă Alicante. Potrivit presei spaniole, în microbuz se aflau imigranți români.

Românii se aflau într-un microbuz care se deplasa pe autostradă, când de pe sensul opus un tir care a pierdut direcția, a intrat în vehiculul lor.

Cele două mașini s-au răsturnat în marginea autostrăzii. Microbuzul cu români a ars în totalitate. Șoferul tirului a fost transportat la spital, însa romanii nu au mai putut fi salvați.

S.M.