29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:51
No menu items!

Opt persoane, reținute în urma atacului de pe podul din Crimeea. Pe cine dă vina serviciul rus de informații

spot_img

Opt persoane au fost reținute în urma atacului de la sfârșitul săptămânii trecute de pe podul din Crimeea, iar forțele de securitate ale Rusiei au numit o persoană de rang înalt din Ucraina drept principalul organizator, transmite agenția de știri de stat Tass, citată de The Guardian.

„Serviciul Federal de Securitate (FSB), împreună cu Comitetul de Investigații au stabilit că organizatorii atacului terorist pe Podul Crimeei sunt Direcția de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, șeful ei, Kirill Budanov, angajații și agenții”, a anunțat FSB.

În prezent, în cadrul cauzei penale au fost reținuți cinci cetățeni din Rusia, trei cetățeni din Ucraina și Armenia, care au participat la pregătirea atacului.

FSB mai susține că explozibilii care au provocat prăbușirea unei secțiuni a podului au fost trimiși din Odesa prin Bulgaria, Georgia și Armenia, destinatarul încărcăturii din camionul care ar fi provocat explozia fiind o firmă-fantomă din Crimeea.

Podul Crimeei peste strâmtoarea Kerci, supranumit Podul lui Putin, a fost avariat sâmbătă în urma unei explozii puternice, care a provocat daune serioase atât căii rutiere, cât și celei feroviare, pe care în acel moment trecea un tren cu combustibil.

Vladimir Putin a anunțat că este un act terorist planificat de Ucraina, precizând că „autorii și beneficiarii” care au pus la cale atacul de pe podul din Crimeea sunt reprezentanții serviciilor speciale de la Kiev.

                                                                                                                   Adina Silav