13.4 C
București
vineri, 24 septembrie 2021 - 0:47

Opt medalii pentru România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete

spot_img

Echipele feminine de matematică ale României, participante la a V-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, au obținut cinci medalii de argint și trei de bronz.

Potrivit Ministerului Educației, România a avut în concurs, ca țară organizatoare, două echipe formate din câte 4 eleve, toate cele 8 componente fiind premiate.

Medaliile de argint au fost cucerite de: Ioana Alexandra Teodorescu (clasa a XI-a), Raluca Cobzaru (clasa a XII-a), Clara Maria Dima (clasa a IX-a), Lenca Iarina Cuturela (clasa a IX-a) – eleve la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Doina Chiroiu (clasa a X-a) – Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București.

Medaliile de bronz au fost obținute de Andreea Dima (clasa a X-a – Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București), Ramona Deaconu (clasa a XI-a – Colegiul Național “Ion Minulescu” din Slatina) și Ana Maria Radu (clasa a X-a – Liceul Internațional de Informatică din București).

Competiția din acest an s-a desfășurat în perioada 10 -16 aprilie, la Bușteni, fiind organizată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Primăria Bușteni.

“Au participat 143 de fete din 38 de țări. Echipele României au fost coordonate de Maria Romina Ivan, medaliată la această olimpiadă în anii anteriori, actualmente studentă la Universitatea Cambridge; Hajnalka Csapo, profesor la Colegiul <<Marton Aron>> din Miercurea Ciuc și Sena Azis, profesor la Școala Gimnazială nr. 56 din București”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Prezent la festivitatea de premiere, ministrul Adrian Curaj și-a exprimat speranța că inițiative de acest gen vor atrage un număr cât mai mare de elevi spre științele exacte. “Mă bucur că România a găzduit această competiție internațională și sper ca, an de an, inițiative de acest gen să atragă un număr cât mai mare de elevi spre științele exacte”, a declarat ministrul.

R.D.