3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 7:30
No menu items!

Opt lucruri pe care nu le știai despre Paul Walker – FOTO

spot_img

 Paul-Walker

Seria de filme Fast and Furious l-a transformat pe Paul Walker într-un actor perfect încadrat genului de acțiune, căci succesul seriei – și carisma sa – i-au adus roluri în pelicule precum Takers, Hours și Vehicle 19, scrie cinemagia.ro.

Trecerea sa în neființă, furioasă’’ şi iute, precum titlul francizei ce l-a făcut celebru, a luat prin surprindere pe toată lumea – fani, colaboratori, familie – în memoria cărora va rămâne drept un spirit liber, iubitor de natură, sport și adrenalină.

Iată câteva amănunte interesante despre actorul dispărut duminică într-un accident de mașină, la doar 40 de ani… şi câteva citate impresionante ale actorului:

„Dacă într-una din zile viteza mă va ucide, să nu plângeţi; voi pieri cu zâmbetul pe buze’’.

„Ştii, tot ce contează mai mult în viaţă este ca oamenii la care ţii să fie fericiţi şi sănătoşi. Restul este doar decorul îngheţatei…”.

„Unii oameni spun că trebuie să mergi la toate petrecerile, în cluburile de noapte, în Viper Room, şi să-ţi faci relaţii, dar eu mă uit la ei şi zic ‘Nu vrei să ai o relaţie cu oamenii aceştia’. Uite ce s-a întâmplat cu River Phoenix (care a murit în 1993 după o supradoză luată lângă Viper Room). Dacă eşti prins în asta, te va disturge. Hollywood-ul este o mizerie”.

Pe lângă maşini, actorul din Fast and Furious mai avea o pasiune: oceanul.

1. Născut pe 12 septembrie 1973 în Glendale, California, Paul Waker a apărut în fața camerelor de la o vârstă fragedă, ca model și actor în diverse seriale TV precum Charles in Carge, Highway to Heaven și Who’s the Boss.

paul-walker-as-a-kid

2. A avut o apariție și în soap opera Tânăr și Neliniștit (1973). În 1986 și-a făcut debutul cinematografic în comedia horror Monster in the Closet, însă pelicula în care se va face remarcat și care îl va extrage definitiv din lumea serialelor TV este Varsity Blues (1999).

3. Prima sa iubire nu a fost actoria, ci biologia marină, pe care a studiat-o la o facultate din California. Pentru el, Hollywood-ul era doar un mijloc prin care urma să obțină unul din lucrurile pe care și le dorea cel mai mult în viață: o diplomă de biolog marin.

paul-walker surfing

Walker adora oceanul, pe care îl găsea fascinant, un loc în care trăiesc probabil vietăți mult mai ciudate decât am putea găsi în spațiu”. Surf-ul era unul din sporturile sale preferate, căci îl aducea în lumea în care se simțea cel mai bine.

Surf-ul mă liniștește, a fost întotdeauna o experiență zen pentru mine. Oceanul este de-a dreptul magnific, liniștitor, grozav. Pentru mine, restul lumii dispare când sunt pe un val”, declara el.

4. Mașinile au fost cealaltă mare pasiune a actorului, chiar dinainte de transformarea sa în Brian O’Connor din Fast and Furious.Tatăl meu iubea mașinile”, declara el în 2001, într-un interviu de promovare al Fast and Furious. Am crescut alături de diverse publicații despre mașini. Cam asta citeam. Erau mereu în casa noastră. Bunicul meu era chiar șofer profesionist de curse pentru cei de la Ford. Cred că am în sânge treaba cu viteza”. Prima sa mașină, după cum declara în primăvara acestui an, a fost un Ford Ranger din 1986.

A devenit șofer profesionist de curse după ce l-a cunoscut pe Roger Rodas, care se afla cu el în mașină la momentul tragicului accident. Iată o ultimă fotografie a lui Walker alături de mașina morții”, Porsche Carrera GT.

paul-walker porche

5. Walker l-a cunoscut pe Rodas în anul 2000, când actorul a fost cucerit de felul în care Rodas conducea pe o pistă de curse un fost Porche GT3 al cărui proprietar fusese. Dragostea pentru mașini i-a apropiat și, curând, au început să participe împreună la curse. Din 2007, Rodas a devenit consilierul financiar al lui Walker, pentru a-l ajuta să-și ducă mai departe pasiunea pentru mașini fără ca acest lucru să-i consume toate resursele financiare.

Atât Walker, cât și Rodas, organizau adesea evenimente umanitare. În ziua decesului, cei doi plecaseră de la un eveniment de care urmau să beneficieze oamenii afectați de taifunul din Filipine, organizat de asociația pe care o înființaseră împreună, Reach Out Worldwide.

6. A devenit tată la doar 25 de ani – Meadow Rain Walker a venit pe lume pe 4 noiembrie 1998. Deși inițial vestea l-a speriat, a devenit cu timpul din ce în ce mai apropiat de fiica sa. Dacă şi-a asumat rolul de tată, cel de soţ a considerat că nu i se potriveşte. La scurtă vreme de la naşterea fiicei sale, s-a despărţit de mama acesteia, Rebecca Soteros.

meadow-walker

Meadow Rain Walker, acum în vârstă de 15 ani şi-a iubit însă foarte mult tatăl, alături de care se mutase de ceva vreme. Se afla la evenimentul caritabil organizat de fundaţia tatălui său, pe 30 noiembrie, când acesta i-a spus că face un scurt drum cu maşina. Neaşteptatul accident i-a zdrobit inima tinerei.

7. În anii ’90, când a izbucnit Războiul din Golf, a fost la un pas de a se înrola în armată. Avea pe atunci 17 ani, ceea ce însemna că, potrivit legilor americane, avea nevoie de consimţământul părinţilor.

8. A fost unul dintre actorii luaţi în considerare pentru rolul lui Johnny Storm din Fantastic Four. Un alt titlu cunoscut în care urma să joace a fost S.W.A.T, iar rolul, cel al lui Jim Strett. După retragerea sa, partitura i-a revenit lui Colin Farrell.

A participat la audiţiile pentru rolul lui Anakin Skywalker, însă nu a fost acceptat din cauza vârstei. A declarat ulterior că aceasta a fost singurul rol pe care şi l-a dorit vreodată cu adevărat.

C.A.