29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:30
No menu items!

Opt containere cu ţigări confiscate în Portul Constanţa

spot_img
Opt containere cu ţigări confiscate în Portul Constanţa
foto: renasterea.ro

Garda de Coastă a anunţat miercuri finalizarea anchetei privind reţinerea a opt containere cu ţigări de contrabandă sosite în Portul Constanţa în primul trimestru al acestui an.

Opt containere, sosite în Portul Constanţa Sud Agigea la bordul a două nave sub pavilion Marea Britanie, respectiv Turcia, sunt încărcate cu 61.201.600 ţigarete de mărci diferite, aflate acum într-o stare avansată de degradare, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Ovidiu Niculescu.

“La începutul acestei săptămâni, în urma expertizării de specialitate efectuate de producătorii de ţigări a rezultat faptul că respectivele ţigarete sunt improprii consumului pe teritoriul Uniunii Europene şi vor fi distruse prin incinerare”, a spus purtătorul de cuvânt.

Cercetările au evidențiat faptul că ţigaretele urmau să ajungă pe piaţa neagră din ţări ale Uniunii Europene.

Primul transport, destinat unei firme bulgăreşti, a fost efectuat pe ruta Grecia – România, urmând apoi traseul Bulgaria – Olanda şi conţinea 7.876 de baxuri cu ţigarete, iar al doilea transport, pentru o societate comercială din Constanţa, s-a derulat pe ruta Grecia – Olanda – România şi conţinea 1.516 de baxuri cu ţigarete.

A.V.