2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 6:57
No menu items!

Opt angajați ai Oltchim, în cea de-a doua zi de greva foamei

spot_img

Opt din cei zece angajați ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea care luni au intrat în greva foamei continuă protestul și marți.

Potrivit liderului Sindicatului “Victoria” din cadrul combinatului Oltchim, Cornel Cernev, inițial, zece angajaţi anunţaseră luni că intră în greva foamei, la finalul unui protest spontan izbucnit în curtea combinatului, la care au participat aproximativ 100 de salariați nemulţumiţi că NU şi-au primit salariile de două luni şi jumătate. Doi dintre grevişti au renunţat însă la protest după ce conducerea combinatului a anunţat că, în cursul lunii decembrie, va achita restanţe salariale aferente lunii septembrie şi, parţial, pe cele aferente lunii octombrie.

“Ceilalţi angajaţi merg la lucru, pentru că nu vrem să destabilizăm procesul de producţie”, a afirmat liderul Sindicatului “Victoria”.

Cornel Cernev a precizat că luni după-amiază a participat, la Bucureşti, la Adunarea Generală a creditorilor Oltchim.

“Le-am explicat administratorilor judiciari şi creditorilor că protestul angajaţilor nu are legătură cu ei, are legătură cu faptul că în combinat instalaţiile se deteriorează din cauza lipsei de mentenanţă, iar pe zi ce trece Oltchim valorează tot mai puţin pentru o eventuală privatizare, din cauza neimplicării celor care ar trebui să salveze acest combinat”, a spus liderul sindical.

Aproximativ 100 de salariaţi ai Oltchim au declanşat, luni, un protest spontan, oamenii ieşind în curtea combinatului şi cerând salariile restante pe două luni şi jumătate şi schimbarea directorilor despre care afirmă că sunt “puşi politic în funcţii”. Ulterior, 90 dintre salariaţi s-au retras în secţii, în timp ce zece dintre angajaţi au anunţat că nu renunţă la protest şi intră în greva foamei.

R.D.