4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 18:30
No menu items!

Oprişan: Spun şi eu ce a spus Ponta – nu vor putea să ne aresteze 7,4 milioane până în noiembrie

spot_img

Marian Oprisan

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, marţi, întrebat în legătură cu anchetele penale care vizează lideri locali ai PSD, că el spune ce a spus şi preşedintele partidului, Victor Ponta: că nu vor putea fi arestaţi 7,4 milioane de români până în noiembrie.

Ceea ce vă pot spune este ceea ce a spus şi preşedintele partidului, domnul prim-ministru Victor Ponta: nu o să poată să ne aresteze 7,4 milioane de români până în noiembrie.

Marian Oprișan

președinte CJ Vrancea

Întrebat cine ar urma să fie în vizorul justiţiei, Oprişan a spus că el nu are niciun fel de emoţie. Pe de altă parte, șeful CJ Vrancea consideră că primarii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene ar trebui să fie cercetaţi în libertate dacă au probleme cu justiţia.

Eu nu am niciun fel de emoţie, povestea este una singură, păcat este de acest circ mediatic pe de o parte, pe de altă parte vreau să vă spun că eu cred că arestarea preventivă în România ar trebui să fie văzută în alt mod. Preşedinţii Consiliilor Judeţene, primarii, edilii nu sunt pericole sociale, nu sunt oameni care să pună probleme de acest gen cu comunităţile lor sau în România, fapt pentru care eu cred că prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constituţia României şi situaţia pe care eu am ridicat-o de facto să pună lucrurile în aşa manieră încât ei să fie cercetaţi în libertate.

Marian Oprișan

președinte CJ Vrancea

Marian Oprișan a mai spus că liderii locali, atunci când şi-au asumat funcţia, şi-au asumat şi faptul de a răspunde întrebărilor instituţiilor abilitate, de a da explicaţii la DNA, Parchet, Curtea de Conturi. “Dar acest lucru trebuie să se facă în mod corect raportat la faptele personale şi în niciun caz la numele lor“, a adăugat Oprişan.

R.D.