3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 20:23
No menu items!

Oprişan, lăsat fără permis, pentru că a condus cu viteză: Am contestat sancţiunea, am dreptul să conduc

spot_img

Preşedintele CJ Vrancea a fost prins de poliţişti conducând cu viteză peste limita legală într-o comună din Bacău. Oprișan susține că a contestat în instanță procesul-verbal prin care i-a fost suspendat dreptul de a conduce

Marian Oprisan_SZ

Preşedintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a fost prins de poliţişti în judeţul Bacău că a condus cu viteză și i-a fost suspendat dreptul de a conduce. Oprișan spune că a contestat procesul-verbal de contravenţie, pentru că era în afara localităţii şi nu a depăşit viteza legală, precizând că în prezent are dreptul legal să conducă.

Pe 3 august, maşina condusă de Marian Oprişan a fost surprinsă de aparatul radar al Poliţiei Rutiere din judeţul Bacău, în comuna Nicolae Bălcescu. Acesta ar fi depăşit viteza cu care putea circula în localitate, poliţiştii dispunând reţinerea permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

Preşedintele CJ Vrancea a contestat procesul-verbal de contravenţie, pe 5 august, la Judecătoria Focşani, care a înregistrat dosarul şi urmează să stabilească data judecării cauzei.

Marian Oprişan a declarat pentru MEDIAFAX că a contestat procesul-verbal de contravenţie întrucât nu corespunde realităţii şi că nu a depăşit limita legală de viteză.

Am contestat în justiţie procesul-verbal de contravenţie, întrucât nu corespunde realităţii. Era noapte, în jurul orei 02.00, eram în afara localităţii şi nu am depăşit limita legală de viteză. Dar m-am supus regulilor organului de poliţie, aşa cum trebuie să facă toţi cetăţenii normali ai acestei ţări.

Marian Oprișan
președinte CJ Vrancea

Preşedintele CJ Vrancea a precizat că are dreptul legal să conducă autovehicule, iar permisul de conducere se află asupra sa.

“Până la soluţionarea contestaţiei de către justiţie, orice altă interpretare nu corespunde adevărului”, a mai spus preşedintele CJ Vrancea.

R.D.