10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 10:37

Oprescu se pregătește de dezastre: 650.000 de euro pentru o autospecială

spot_img

Primăria Capitalei intenționează să achiziționeze anul viitor o autospecială pentru corpul de pompieri voluntari

Oprescu_centru control 3

După ce a umplut cu peste 500.000 de euro conturile unei firme cu un singur angajat, pentru saci de dormit necesari în caz de cutremur sau orice altă calamitate, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a gândit să aloce încă aproximativ 640.000 de euro pentru achiziționarea unei autospeciale de intervenție.

Potrivit anui anunț de licitație, Primăria Capitalei vrea să plătească 2,276 milioane de lei, fără TVA, pentru achiziționarea unei autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime pentru corpul de voluntari. Potrivit caietului de sarcini, autospeciala de peste 640.000 de euro este destinată intervenției și salvării la înălțime pe timpul stingerii incendiilor și în cazul producerii unor accidente tehnologice, dezastre sau calamități naturale, precum și în cazul altor operațiuni ce presupune lucrul la înălțime. Șeful comisiei de licitație pentru achiziția autospecialei este chiar primarul Sorin Oprescu. Ofertele se pot depune până în 12 ianurie 2015, licitația având loc în aceeași zi. Primăria Capitalei nu va organiza licitație electronică, contractul nu poate fi subcontractat și este finanțat de la buget.

Luna trecută, Sursa Zilei a anunțat că Primăria Capitalei a atribuit firmei Prodtex Model un contract de 2,5 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziționarea a 16.500 saci de dormit.