3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 9:38
No menu items!

Oprescu: Prețul biletelor RATB ar putea crește din 2014

spot_img

bilet ratb

Prețul biletelor RATB ar putea crește anul viitor, a declarat luni primarul general Sorin Oprescu, cu prilejul verificării stadiului lucrărilor de realizare a sistemului rutier din zona București-Măgurele.

“La Metrorex deocamdată nu știu, că nu e sub jurisdicția mea, dar la RATB ar fi posibil să crească, dar numai când am convingerea că folosesc banii aceia așa cum trebuie și nu aiurea”, a răspuns Oprescu unei întrebări privind o posibilă creștere a prețului biletelor Metrorex și RATB de anul viitor.

Acesta a precizat că RATB se află într-o situație dificilă.

“Acolo s-au făcut cheltuieli din acestea cu toptanul și din subvenții și nu au știut anii aceștia care au trecut decât să ceară. Mai avem nevoie de 120 de milioane, mai avem nevoie de 200 de milioane, la un moment dat veniseră cu o cifră aberantă de 900 de milioane de lei (…) m-am trezit cu o chemare a lor, vă rog ajutați-ne, avem nevoie de 60 și ceva de milioane. Pentru ce aveți nevoie de 60 de milioane? Curentul e plătit, motorina e plătită, salariile sunt plătite, care e problema? Au luat din banii de salarii ai oamenilor, mă refer la cota ce trebuie plătită la ANAF, adică nu au plătit-o niciodată și au făcut cumpărături. Să răspundă, e penal. Nu eliberăm niciun fel de ban decât în momentul când am certitudinea că pot să-i și recuperez de undeva”, a adăugat primarul general.

Lucian Mera