15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:59
No menu items!

Oprea: PLR și Tăriceanu pot fi acei parteneri la elaborarea proiectului de țară al unei noi generații politice

spot_img

Președintele UNPR a declarat, vineri, la primul Congres ordinar al PLR, că un proiect de țară al unei noi generații nu poate fi dus la capăt de un singur om sau de un singur partid

Gabriel_Oprea_SZ

Vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea, președintele UNPR, a declarat, joi, că PLR și Călin Popescu Tăriceanu pot fi acei parteneri de încredere din partea liberală a scenei politice, care să contribuie la elaborarea proiectului de țară al unei noi generații.

Vreau să vă salut în nume personal și în numele UNPR la acest prim congres al PLR. Vreau să-l felicit pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu și să vă felicit pe fiecare dintre dumneavoastră, tocmai pentru că știu cât de greu este să pui pe picioare un proiect politic. Este o etapă dificilă, dar extrem de importantă pentru dumneavoastră, pentru liberali și pentru politica românească. La 25 de ani de la Revoluție suntem cu toții în fața unei noi etape istorice. Acum se naște proiectul de țară al unei noi generații, acum se impune politica matură a interesului național, a bunei guvernări și a individului social. Și, ce e mai important, acum se întorc cu adevărat valorile noastre naționale în centrul societății românești.

Gabriel Oprea
președinte UNPR, vicepremier, ministru al afacerilor interne

Gabriel Oprea a adăugat că un astfel de proiect nu poate fi dus la capăt de un singur om sau de un singur partid.

Este nevoie de un acord la nivelul întregii clase politice, este nevoie de dialog și de consens pe linie majoră de dezvoltare a societății, iar acest lucru nu se poate realiza fără parteneri credibili din zonele ideologice majore și fără oameni care să pună principiile deasupra intereselor de moment, de grup, de partid. Am foarte mulți prieteni în partidul dumneavoastră, oameni de mare valoare, oameni cu care am muncit la greu. Am convingerea că domnul Călin Popescu-Tăriceanu și PLR pot fi astfel de parteneri de încredere. În egală măsură vă asigur că UNPR va rămâne același interlocutor deschis, care știe că interesul național nu are culoare politică.

Gabriel Oprea
președinte UNPR, vicepremier, ministru al afacerilor interne

Gabriel Oprea a adăugat că toți oamenii de bună-credință din România, indiferent de partid, doresc același lucru pentru țara lor.

Vrem să fim o națiune puternică și respectată în lume. Vrem prosperitate și stabilitate în societate, vrem ca valorile noastre naționale, familia, munca, Armata și Biserica să fie puse la loc de cinste. Prin noi înșine, dar numai prin noi toți România va fi țara pe care o visăm pentru generațiile viitoare.

Gabriel Oprea
președinte UNPR, vicepremier, ministru al afacerilor interne

R.D.