Oprea: Dialogul pe Codul Fiscal a fost constructiv

Liderul UNPR a spus că lucrurile merg spre concluziile de la discuţia tehnică între partide

Discuţiile dintre partidele parlamentare privind reexaminarea Codului Fiscal au început, joi dimineaţă, în biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Gabriel Oprea a plecat mai devreme de la consultări pentru a conduce Comitetul Național pentru Situații de Urgență și a spus că „dialogul s-a dovedit constructiv”.

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat, la plecarea de la consultările dintre liderii partidelor politice pe tema Codului Fiscal, că dialogul s-a dovedit a fi constructiv şi „lucrurile merg spre concluziile de la discuţia tehnică între partide”.

Dialogul s-a dovedit foarte constructiv, ştiţi foarte bine că şi UNPR a propus dialog, a fost dialog tehnic, acum este dialog la nivelul liderilor de partide parlamentare şi cred că este un dialog constructiv şi se va vedea acest lucru, lucrurile se armonizează ceea ce este până la urmă în interesul României. Vor ieşi colegii mei şi din coaliţie şi din opoziţie şi o să vedeţi că a fost foarte importantă această întâlnire, lucrurile se armonizează

Gabriel Oprea
preşedintele UNPR

Referitor la scăderea TVA, liderul UNPR a precizat că vor fi surprize plăcute, fără a spune și cât va scădea taxa.

Veţi fi surprinşi plăcut fiindcă lucrurile merg cam spre concluzia de la discuţia tehnică, liderii de partide acum se armonizează şi veţi vedea că a fost foarte bună întâlnirea până la urmă pentru o problemă foarte importantă România

Gabriel Oprea

La discuţiile pe tema Codului Fiscal participă preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar şi liderul grupului PSD, Marian Neacşu. Din partea UNPR sunt prezenţi vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, iar de la ALDE de copreşedinţii Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu. Opoziţia este reprezentată de copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, iar UDMR de preşedintele Kelemen Hunor.

Liviu Dragnea a spus, la finalul discuțiilor că s-a convenit ca supraacciza pe carburanți și taxa pe stâlp vor fi eliminate în ianuarie 2017.

Întâlnirea are loc în contextul în care reprezentaţii partidelor politice au avut săptămână trecută o consultare tehnică, la care a participat şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovci şi în cadrul căreia cei mai mulţi au fost de acord cu un pact tehnic privind o cotă de TVA de 20%, în loc de 19% şi amânarea eliminării accizei la carburanţi.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU