11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 22:24

Oprea: 1 Decembrie, momentul cu cea mai mare încărcătură simbolică pentru români

spot_img

Vicepremierul pentru securitate naţională a transmis un mesaj pentru toţi românii de Ziua Naţională

Oprea_MAI_SZ

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a declarat că 1 Decembrie este momentul cu cea mai mare încărcătură simbolică pentru români.

1 Decembrie este momentul cu cea mai mare încărcătură simbolică pentru români, zi solemnă și emoționantă deopotrivă, când, prin puterea valorilor naționale, a tradițiilor și a tot ce ne unește ca nație, sărbătorim România. Ziua Națională, Drapelul României, Imnul Național și Stema țării sunt simboluri naționale care există în sufletul fiecărui român adevărat, pentru că stau la temelia României. Iar noi avem datoria de a le transmite mai departe generațiilor viitoare. De aceea, nu-i putem uita niciodată pe cei cărora le datorăm, la rândul nostru, această moștenire.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate naţională, ministru al afacerilor interne

Ministrul afacerilor interne a arătat că, alături de milioane de români, este “mândru că România este astăzi un stat puternic, un stat respectat în lume și un factor de securitate regională”, care “a câștigat acest statut prin faptele celor care, de-a lungul vremurilor, au știut să pună interesul național deasupra oricărui beneficiu și l-a consolidat prin sângele vărsat de militarii români în teatrele de operații din întreaga lume”.

“De Ziua Națională mulți dintre angajații sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională sunt la datorie, în țară sau în misiuni în afara granițelor naționale. Ca viceprim-ministru pentru securitate națională, doresc să le mulțumesc tuturor celor care își dedică viața pentru siguranța, securitatea și progresul României”, a afirmat Gabriel Oprea care le-a urat tuturor românilor sănătate și împlinirea tuturor aspirațiilor, oriunde s-ar afla.