16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 15:44

Opoziție de dragul opoziției. USR se opune proiectului de rectificare bugetară fără ca acesta să fie elaborat

spot_img

USR „se opune categoric” proiectului de rectificare bugetară în contextul în care proiectul nu a fost publicat oficial de Guvern, fiind încă în lucru. Potrivit unui mesaj transmis pe Facebook, formațiunea „somează guvernul Dăncilă să dea dovadă responsabilitate fiscal-financiară”:

„Liderii coaliției ar trebui să se întâlnească astăzi pentru a discuta despre rectificarea bugetară. În viziunea lui Dăncilă și Teodorovici rectificarea bugetară înseamnă mai puțini bani pentru școli, spitale și autostrăzi. Trebuie să fii total inconștient să iei bani de la domeniile cele mai vulnerabile ale statului român. Să iei bani de la sănătate și educație, într-o țară care nu are un spital de arși la standardele europene și în care abandonul școlar e în creștere, să iei bani de la transporturi în țara cu cei mai puțini kilometri de autostradă din Uniunea Europeană înseamnă să dai dovadă de cinism și de un maxim dispreț față de cetățenii plătitori de taxe.

Mai mult, această rectificare bugetară mai scoate la iveală și multă incompetență din partea acestui guvern. Astfel ministrul Răzvan Cuc a reușit ”performanța” de a cheltui mai puțin de o treime din bugetul de la Transporturi. Deci ministerul își permite să cheltuie doar o treime din buget în timp ce zeci de mii de români își pierd viața din cauza drumurilor publice care au ajuns să fie sub orice critică. Iar motivele principale pentru care acești bani nu s-au cheltuit sunt incompetența și nepăsarea, mai ales atunci când nu poti folosi acești bani in interes propriu.

Și dacă toate astea nu erau de ajuns, dovada cea mai clară că această mult anunțată rectificare bugetară va fi un dezastru e faptul că partenerii de guvernare ai PSD-ului, ALDE au făcut un pas în spate și refuză să-și asume răspunderea pe proiectul de rectificare, iar ministrul Teodorovici tot ezită să facă public proiectul, deși acesta trebuia dezbătut și aprobat până la sfârșitul lunii iulie. Asta e rețeta dezastrului pe care guvernările PSD-ALDE ne-o servesc de peste doi ani și jumătate.

De aceea Uniunea Salvați România se opune categoric proiectului de rectificare bugetară și somează guvernul Dăncilă să dea dovadă responsabilitate fiscal-financiară și să nu taie bugetele de la domenii vitale și de care depinde dezvoltarea durabilă a cetățenilor și statului român. Iar dacă actuala guvernare nu e stare să guverneze în interesul cetățeanului atunci premierul Dăncilă și întreg cabinet să-și depună demisiile și să lase locul altora mai competenți”.

Valeriu Motoc