14.2 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 4:23

Opoziţia îndeamnă la manifestaţii în cazul amânării ceremoniei de învestire a lui Hugo Chavez

spot_img

Opoziţia îndeamnă la manifestaţii în cazul amânării ceremoniei de învestire a lui Hugo Chavez

Opoziţia venezueleană face apel la proteste pentru a solicita ca preşedintele parlamentului să-şi asume interimatul funcţiei de şef al statului cu începere de la 10 ianuarie dacă Hugo Chavez se va afla în incapacitate de a depune jurământul.

Globovision Julio Borges, deputat şi coordonator al partidului Primero Justicia a afirmat că “poporul trebuie să se pregătească să iasă în stradă ca să manifesteze şi să se revolte împotriva nerespectării Constituţiei”, adăugând că “există o regulă foarte clară în Constituţie, când preşedintele nu se poate prezenta în faţa deputaţilor pentru a depune jurământul, cealaltă persoană aleasă, cu alte cuvinte preşedintele Adunării Naţionale, trebuie să-şi assume” funcţia.

Preşedintele Adunării Naţionale, al treilea demnitar la regimului în ordinea importanţei, Diosdado Cabello, a fost reales sâmbătă în fruntea parlamentului unicameral de la Caracas.

Totodată, guvernul este de părere că Hugo Chavez, internat într-un spital din Cuba în urma unor intervenții chirurgicale, va putea depune jurământul pentru un al treilea mandat în faţa Tribunalului suprem de justiţie imediat ce sănătatea îi va permite.

C.I.