15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 3:51
No menu items!

Operațiile și internările pacienților oncologici, reduse cu 79%

spot_img

Imediat după introducerea stării de urgenţă, spitalele care tratează pacienţi cu afecţiuni oncologice au fost nevoite să-şi reducă drastic capacitatea. Potrivit unui studiu recent, citat de ProTV, internările pentru bolnavii oncologici au scăzut cu peste 50% în toate unităţile medicale din ţară.

Spitalele de urgenţă din Cluj şi Iaşi şi-au restrâns activitatea cu până la 79%.

Secţia de chirurgie a Institutului Oncologic de la Fundeni are acum 30 de pacienţi, faţă de 70 câţi erau trataţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Simion Laurențiu, șeful secției de chirurgie, Institutul Oncologic București: ”De unde făceam cam trei operaţii pe sală şi în cele trei săli, asta înseamnau 9 operaţii pe zi, acum putem să facem cel mult două operaţii pe sală, deci maxim 6 pe zi, în cel mai bun caz

O speranţă pentru aceşti bolnavi de cancer vine de la organizaţiile non-guvernamentale. Prin intermediul campaniei #facemloc şi pentru ei, Fundaţia Hospice Casa Speranţei a avut în îngrijire în ultimele luni peste 4 mii de pacienţi. Echipele medicale au făcut vizite la domiciliu, consultaţii în ambulatoriu sau internări în centrele de îngrijire paleativă din Braşov şi Bucureşti.

Știre integrală pe PROTV