1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:10
No menu items!

ONU: Prăbuşirea avionului malaezian în Ucraina ar putea fi comparată cu o “crimă de război”

spot_img

Comisarul ONU pentru Drepturile Omului: “Această încălcare a legislaţiei internaţionale s-ar putea compara cu o crimă de război”

avion ucraina

Prăbuşirea avionului malaezian în Ucraina, doborât de o rachetă într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, ar putea fi comparată cu o “crimă de război”, a declarat comisarul ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay.

Această încălcare a legislaţiei internaţionale, ţinând cont de circumstanţe, s-ar putea compara cu o crimă de război“, a declarat Pillay într-un comunicat publicat luni.

“Totul se va face” pentru ca cei responsabili de această dramă, “oricine ar fi ei, să fie aduşi în faţa justiţiei”, a subliniat ea. “Este imperativ ca o anchetă rapidă, minuţioasă, eficace şi independentă să poată fi efectuată cu privire la acest eveniment“, a adăugat comisarul.

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborât pe 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Moscova, acuzată de Washington şi de ucraineni că le furnizează arme. Kievul şi occidentalii i-au acuzat pe separatişti şi pe protectorii lor de la Kremlin că sunt responsabili de această catastrofă.

D.M.