28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 15:52
No menu items!

ONU combate sărăcia și crizele umanitare cu melodii care insuflă fericire / VIDEO

spot_img

Un palmares muzical al fericirii urmează să fie difuzat vineri, 20 martie, de Ziua Internațională a Fericirii

rusia critica raportul onu

Internauții din întreaga lume sunt invitați de Organizația Națiunilor Unite (ONU) să posteze pe rețelele sociale melodiile care le insuflă bucurie și un zâmbet de fericire. Un palmares muzical al fericirii urmează să fie difuzat vineri, 20 martie, de Ziua Internațională a Fericirii, de către serviciul muzical online MixRadio, transmite AFP.

Această zi a fost stabilită de ONU în 2012, inițiativa aparținând micului regat Bhutan din Himalaya, care a inclus „fericirea națională brută” ca indice în statisticile oficiale.

Între membrii juriului care va alege piesele muzicale se numără cântăreții și compozitorii britanici Ed Sheeran și James Blunt, americanul John Legend, DJ-ul francez David Guetta și starul portughez David Carreira.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a anunțat această inițiativă – #HappySoundsLike – într-un videoclip în care a menționat că piesa lui preferată este „Signed, Sealed, Delivered” de Stevie Wonder, un hit din anii 1970. El a declarat că speră ca acest titlu să fie un semn bun pentru încheierea unui acord privind combaterea încălzirii globale la Conferința de la Paris din luna decembrie.

Astăzi, vom folosi limbajul universal al muzicii pentru a exprima solidaritatea cu milioanele de oameni din întreaga lume, care suferă de sărăcie, încălcări ale drepturilor omului, crize umanitare și efectele poluării și schimbărilor climatice.

Ban Ki-moon
secretar general al ONU

Anul trecut, de Ziua Internațională a Fericirii, ONU a invitat internauții să danseze cu bucurie pe melodia „Happy” a lui Pharrell Williams.

R.D.