5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:52
No menu items!

ONU are dificultăți în furnizarea alimentelor pentru sirieni

spot_img

 ONU are dificultăți în furnizarea alimentelor pentru sirieni

Programul Alimentar Mondial al ONU (FAO) a informat marţi că nu poate trimite ajutoare pentru circa un milion de sirieni care suferă de foame.

World Food Programme (WFP) al ONU a reușit să ajute 1,5 milioane de sirieni, însă întâmpină greutăți din cauza faptului că nu poate folosi Portul Tartus, pentru a oferi ajutoare alimentare oamenilor care nu au parte de niciun alt sprijin.

Lipsa de securitate şi incapacitatea agenţiei de a folosi portul sirian Tartus pentru livrările de alimente se traduce într-un număr mare de persoane din unele din cele mai afectate regiuni ale ţării care nu vor primi ajutoare, a precizat purtătoarea de cuvânt a WFP, Elisabeth Byrs.

Byrs a adăugat că agenția și-a retras oamenii de la birourile din Homs, Alep, Tartus și Qamisly, din cauza situației tot mai tensionate, în ultima perioadă înregistrându-se o creștere a atacurilor asupra camioanelor WFP cu ajutoare.

Cel puţin 60.000 de persoane au fost ucise de la declanșarea conflicutului din Siria din martie 2011, potrivit estimărilor ONU, iar circa patru milioane de sirieni au nevoie de ajutor umanitar.

C.I.