20.5 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 4:23
No menu items!

ONU a lansat prima sa operațiune de ajutor alimentar în Ucraina

spot_img

Operațiunea de ajutor ar urma să se ridice la suma de 15 milioane de dolari

ONU - ajutor umanitar 

Programul Alimentar Mondial (PAM) al Națiunilor Unite a anunțat vineri că a lansat prima sa operațiune de ajutor alimentar în Ucraina, precizând că primele ajutoare au sosit în estul țării, la Donețk și Lugansk, informează AFP.

Pentru prima sa misiune în Ucraina, PAM distribuie ajutor alimentar persoanelor vulnerabile afectate de conflict distribuind alimente în centrele de tranzit și în adăposturile publice din Donețk și Lugansk, în estul Ucrainei

Programul Alimentar Mondial (PAM) al Națiunilor Unite

PAM speră să vină astfel în ajutorul a 120.000 de persoane în Ucraina în următoarele șase luni. Operațiunea de ajutor ar urma să se ridice la suma de 15 milioane de dolari.

De la începutul lunii septembrie, PAM, în cooperare cu partenerii locali, a distribuit 10.000 de rații zilnice, care vor asigura alimentația a 2.000 de persoane timp de cinci zile.

Organizația ONU intenționează să-și extindă rapid operațiunile și să distribuie până la sfârșitul lunii 90.000 de rații zilnice, pentru a asigura hrana a 18.000 de persoane timp de cinci zile.

Cei care primesc ajutor sunt în mare parte persoane vulnerabile – bolnavi, femei însărcinate și persoane în vârstă.

PAM a ținut să sublinieze că este vorba despre ‘primul său răspuns’ la criza din Ucraina și a răspuns „la o cerere de ajutor din partea guvernului de la Kiev”.

Peste 310.000 de persoane sunt strămutate în interiorul Ucrainei din cauza conflictului, potrivit PAM, care citează cifrele oferite de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR).

C.A.