13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 15:36
No menu items!

Onțanu și Iordănescu, audiați la Parchetul General, în dosarul alegerilor din 2009

spot_img

Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu și fostul senator Anghel Iordănescu s-au prezentat joi la sediul Parchetului General, pentru audieri în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009, deschis în urma dezvăluirilor jurnalistului și consultantului politic Dan Andronic.

Onțanu a declarat după audieri că a fost citat în calitate de martor, oferind anchetatorilor „toate elementele necesare”.

”Am fost citat ca martor și ceea ce am avut de comunicat le-am comunicat dumnealor. (…) Ceea ce am avut de declarat am declarat în fața procurorului și am dat toate elementele necesare, iar informații despre audiere, despre situația ca atare poate să vi le dea doar procurorul, pentru că este o anchetă în curs și orice declarație pe care un martor ar putea să o dea ar putea să ofere informații altora, care ar putea să profite de ea”, a afirmat Onțanu, la ieșirea din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, citat de Agerpres.

Parchetul General a anunțat, pe 24 aprilie, că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale, după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre alegerile prezidențiale din decembrie 2009.

Procurorii au cerut în această cauză date de la Autoritatea Electorală Permanentă, Curtea Constituțională și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

T.S.