13.2 C
București
duminică, 25 februarie 2024 - 20:51
No menu items!

Onoruri şi ceremonii regale, la Bucureşti

spot_img

Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti îi conferă marţi regelui Mihai I titlul de Doctor Honoris Causa. Regele va fi reprezentat la ceremonie de principesa Margareta. ASE a hotărât în şedinţa Senatului universitar din data de 6 august să îi acorde titlul de Doctor Honoris Causa regelui Mihai I.

Alături de membrii Senatului ASE la eveniment sunt aşteptate să participe personalităţi din viaţa culturală, ştiinţifică şi academică.

Ceremonia deschide seria de manifestări consacrate omagierii regelui Mihai I, cu ocazia împlinirii vârstei de 91 de ani, evenimente care se vor derula în perioada 23 – 26 octombrie.

Tot marţi, în prezenţa familiei regale, va fi lansat albumul ‘Maşinile Regelui’, publicat de Editura Curtea Veche.

Miercuri, la Palatul Elisabeta, regele Mihai şi principesa Margareta vor decora, la Palatul  Elisabeta mai multe personalităţi din România şi Europa.
Şi tot miercuri, Ministerul Apărării Naţionale îl va decora pe regele Mihai I cu „Emblema de Onoare”, în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia zilei sale de naştere şi cu ocazia Zilei Armatei, la Palatul Elisabeta.

Joi, regele va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti.

În aceeaşi zi, familia regală va participa la inaugurarea Pieţii Regelui aflată la intersecţia şoselei Kiseleff cu strada Architect Ion Mincu, eveniment organizat de Primăria Bucureşti. Joi, la prânz, regele Mihai va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti.
Seara de joi se va încheia cu un concert de gală la Ateneul Român, organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României. Fondurile vor fi folosite pentru derularea proiectelor destinate tinerilor cu talent artistic.