13.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 12:22

OMV Petrom își deschide farmacii și asigurări în benzinării

spot_img

Producătorul de țiței își extinde serviciile oferite în propriile stații de alimentare, după ce recent a deschis primul restaurant operat de un brand internațional

Subway benzinarie Petrom

Compania OMV Petrom a anunțat, luni, că va adopta un nou model de business care va oferi acces clienților la servicii gastro, farma sau de asigurări. Sub noul model a fost deja deschis primul restaurant Subway dintr-o benzinărie Petrom.

„Este o premieră în România, însă acest model este validat internațional. Avem în vedere deschiderea, în cadrul benzinăriilor, de restaurante, farmacii, service-uri auto sau ghișee de unde pot fi achiziționate polițe de asigurare. Acestea vor funcționa în spații închiriate către parteneri OMV Petrom. Credem că există o tendință de creștere a ponderii serviciilor auxiliare în benzinării. Aceasta răspunde nevoilor clientului modern, foarte activ, de a avea acces dintr-un singur loc la o gamă extinsă de servicii și produse”, a declarat Adrian Nicolaescu, Senior Head of Retail în cadrul OMV Petrom.

La sfârșitul săptămânii trecute a fost deschis primul restaurant operat de un brand internațional, care funcționează în cadrul unei stații de distribuție a carburanților. Este vorba de restaurantul Subway din cadrul stației Petrom Veștem, aflată la intrarea în orașul Sibiu.

„Suntem foarte încântați să deschidem alături de OMV Petrom primul Subway Drive Thru din România. Acesta va fi, de asemenea, și primul restaurant Subway din România care folosește un decor nou și modern denumit intern Metropolitan Decor. Restaurantul va avea un program non-stop, la fel ca stația Petrom”, declară Andrei Trifan, Agent de Dezvoltare Subway.

Fondată în 1965, rețeaua Subway numără în prezent peste 42.000 de restaurante la nivel mondial, fiind cel mai mare lanț de restaurante din lume. Primul restaurant Subway a fost deschis în România în 2012, în prezent rețeaua ajungând la 20 unități.

OMV Petrom are în vedere atât extinderea parteneriatului cu Subway cât și cu alți potențial parteneri, acolo unde există potențial pentru un astfel de business, precum și încheierea de parteneriate pe noi segmente de consum (farma, auto, asigurari etc.).

OMV Petrom administrează în România o rețea de 545 de stații de distribuție a carburanților, din care 392 operate sub brandul Petrom și 153 sub brandul OMV.

C.C.