2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 6:57
No menu items!

OMV Petrom anunță cea mai mare descoperire de ţiţei şi gaze din ultimii 30 de ani, din Muntenia

spot_img

Investițiile în explorare au fost de 5 mil. €

petrom

OMV Petrom şi Hunt Oil au descoperit un nou zăcământ de ţiţei şi gaze în judeţul Buzău, care are potenţialul să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei, a anunțat miercuri compania OMV Petrom.

Zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, în sudul județului Buzău, prin săparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adâncime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la circa 7-12 km distanță de zăcăminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani.

Estimările obţinute din testele de producție efectuate la cele două straturi geologice indică o producție potențială pe sondă de 1.200-2.100 bep/zi (barili echivalent petrol).

Investiţiile de explorare care au condus la această descoperire realizată de OMV Petrom şi Hunt Oil se ridică la 5 milioane de euro.

”Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani în zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investițiilor pentru explorare post-privatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condițiile în care 90% din zăcămintele pe care le operăm sunt mature şi au atins vârful de producție cu mulți ani în urmă. În prezent, furnizăm circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al României”, a afirmat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare şi Producţie.

În perioada următoare, cele două companii vor continua testele pentru a determina potenţialul de producţie al descoperirii şi vor realiza campanii de achiziţie de date seismice în regiune.

OMV Petrom este cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei.

Descoperirea a fost făcută în cadrul parteneriatului de explorare onshore încheiat în 2010 de OMV Petrom şi Hunt Oil. Parteneriatul vizează explorarea a două blocuri onshore: I Adjud şi VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

OMV Petrom are o producţie anuală de ţiţei şi gaze de 66 milioane bep, o capacitate de rafinare de 4,2 milioane de tone anual şi deține o centrală electrică de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 800 benzinării.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, iar statul român, prin Ministerul Economiei, deţine 20,64%.

Hunt Oil Company este una dintre cele mai mari companii independente (nelistată) din lume, din domeniul de explorării și producţiei.