vineri, 26 februarie 2021 - 9:08

Omul lui Ovidiu Tender, secretar de stat în MApN. Ce-l leagă de Sorin Grindeanu

Noul secretar de stat în MapN, Florin Lazăr Vlădică, numit, în 29 martie, prin decizia prim-ministrului Sorin Grindeanu, este omul de încredere al afaceristului Ovidiu Tender.

Florin Lazăr Vlădică va ocupa și funcția de șef al Departamentului pentru armamente din cadrul Ministerului Apărării, potrivit aceleiași decizii semnate de premierul Sorin Grindeanu, publicată, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial.

Potrivit presei românești, dar și celei străine, Florin Lazăr Vlădică este un apropiat al omului de afaceri Ovidiu Tender şi al avocatului Gabriel Biriş. Firma Trinoro Achiziţii SRL, în care fostul secretar de stat la Ministerul Finanțelor, în Guvernul Cioloș, Gabriel Biriş, a fost asociat minoritar, cu 5%, l-a numit administrator în 15 august 2008 pe Florin Lazăr Vlădică. Vlădică este unul dintre cei mai de încredere oameni ai milionarului Ovidiu Tender. Presa din Senegal relata, la momentul în care Tender a fost condamnat pentru fapte de corupţie, că afacerile acestuia din domeniul minier, în Africa, au fost lăsate în grija lui Florin Lazăr Vlădică. De altfel, noul secretar de stat își trece în CV funcția de Country Manager la Prospecțiuni SA, firma controlată de Ovidiu Tender.

Florin Vlădică a absolvit, în 1996, facultatea în cadrul Universității de Medicină Veterinară și Agricultură din Timișoara, orașul de baștină al lui Ovidiu Tender. Interesant este și că Vlădică a fost student în aceeași perioadă în care premierul Sorin Grindeanu urma cursurile Facultății de Matematică din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Diana Tache
Andi Topală